L'OCH EXIGEIX RETIRADA LLIBRE HOMÒFOB

El president de l'OCH acompanyat de representants de PSC Jaume Collboni,de la CUP David Caño i d'ICV EUIA Janet Sanz i del president del Casal Lambda Emilio Ruiz Perez han demanat avui a la directora de la Casa del llibre de Barcelona la retirada del llibre homofob "Sanar y comprender la homosexualidad". La directora ha manifestat que continuaren venent el llibre que vulnera la llei contra l'homofobia.EXIGIM A SINDIC I GENERALITAT RETIRADA INMEDITA DEL LLIBRE

-OCH- UNA EINA AL SERVEI DE LA COMUNITAT LGTBI.

L'OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA -OCH- UNA EINA AL SERVEI DE LA COMUNITAT LGTBI.
-Assessorament en cas d'agressió o discriminació per LGTBIfòbia. -Denuncia on line. http://observatori-contra-homofobia.blogspot.com.es/p/den.h… -Seguiment dels casos denunciats- Procés judicial i administratiu- -Acompanyament a les víctimes d'homofòbia -Derivació a institucions i entitats competents. -Representativitat en casos de denúncia per agressions -Estudi i seguiment dels incidents d'homo...fòbia a tot el territori -Confecció d'estudis i memòries -Interlocució amb institucions -Denuncies i accions públiques -Trasllat dels casos d'homofòbia els òrgans i institucions pertinents -Xerrades, tallers i conferències -Atenció personalitzada
Ens pots trobar dijous i divendres de 17h a 19h al carrer Verdi 88, trucant al 932172669 i per email och.observatori@gmail.com
i seguir a pàgina de Facebook,Twitter @ocl_h, web http://observatori-contra-homofobia.blogspot.com.es/p/inici….

ESTAT DE L'HOMOFÒBIA A CATALUNYA. 11 DE MARÇ PRESENTACIÓ.

El proper 11 de març l'OCH presentarem l'informe de l'estat de l'homofòbia a Catalunya 2014.
Un molt rigurós i complert estudi sobre la situació de la LGTBIfòbia a Catalunya.Totes les dades sobre les agressions, el seu contexte, l'impacte al territori, recomanacions...

L'estudi ha estat coordinat pel president de l'OCH, dirigit pel sociòleg Fabio Gonzales i supervisat per l'UAB.


L'OCH Pide al Barça y al Español que se sumen a la campaña contra la homofobia

Piden al Barça y al Español que se sumen a la campaña contra la homofobia

LA LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia.XERRADA A TERRASSA. 25 DE FEBRER

Eugeni Rogríguez, portaveu del FAGC ens explicarà com usar la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aprovada el 10 d'octubre del 2014 al Parlament de Catalunya."L'ESTAT DE L'HOMOFÒBIA A CATALUNYA" Propera presentació

PROPERA PRESENTACIÓ.


Totes les dades,estadístiques,impacte al territori,abast sociològic llei contra la lgtbifòbia, casos d'homofòbia i transfòbia més destacats, recomanacions,gràfiques amb dades comparatives...

Un pres guanya la batalla per la reassignació de sexe. Via La DIRECTA

FERRAN DOMENECH13/02/2015 Directa

La persona interna al Centre Penitenciari Quatre Camins va presentar una queixa ara fa dos mesos i podrà iniciar el tractament amb l'equip de l'Hospital Clínic especialitzat
Una resolució del Síndic de Greuges ha certificat que un pres del Centre Penitenciari Quatre Camins podrà iniciar el programa quirúrgic de reassignació de sexe amb l'equip de l'Hospital Clínic especialitzat. La resolució arriba després que aquesta persona presentés una queixa per la manca d'atenció del centre i que fos traslladat de mòdul degut a diverses agressions transfòbiques.

Segons Eu

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha fet una valoració positiva de la resolució i del fet que la persona presa hagi sigut traslladada al mòdul que sol·licitava. Segons Eugeni Rodriguez, portaveu de l'Observatori, la Llei contra la LGTBfòbia, aprovada fa poc més de 100 dies pel Parlament de Catalunya, ha tingut un paper clau en el cas, obligant a l'administració a establir mesures al respecte. Tal com s'indica a l'article 6.c de la Llei Contra la LGTBfòbia, l'administració ha de “garantir el respecte de la pluralitat d’identitats per orientació afectiva i sexual” i especifica, a l'article 18.c, que ha de “permetre i facilitar als detinguts i als interns transgènere, tant per part de l’autoritat policial com per part de l’autoritat penitenciària, la continuïtat de qualsevol tractament mèdic o hormonal que estiguin seguint.” Rodríguez afirma que “els més oblidats són els primers a qui s'ha de garantir els drets; aquelles persones privades de llibertat, les persones amb VIH, les transsexuals i les que pateixen assetjament a les escoles.”

Tanmateix, la Llei contra la LGTBfòbia encara no ha estat desplegada i per tant no existeix l'organisme de coordinació de polítiques LGTB que estableix la llei. En aquest cas concret, ha sigut el Síndic de Greuges qui ha iniciat el seguiment de la queixa, dos mesos després que aquesta fos presentada.

Segons Eugeni Rodriguez, portaveu de l'Observatori, la Llei contra la LGTBfòbia, ha tingut un paper clau en el cas

Observatorio Contra la Homofobia denuncia un vídeo por comentarios vejatorios

Observatorio Contra la Homofobia denuncia un vídeo por comentarios vejatorios

EL OCH DENUNCIA VIDEO HOMÓFOBO DE HISPANIDAD COM

Observatorio Contra la Homofobia denuncia un vídeo por comentarios vejatorios

11-02-2015 / 19:31 h EFE

...

El Observatorio Contra la Homofobia (OCH) ha comunicado hoy al área LGTBI de la Generalitat la existencia en internet de un vídeo que hace expresa apología de la homofobia con comentarios vejatorios hasta este colectivo.

El OCH, que ha pedido la retirada inmediata del vídeo, colgado en la red social Youtube, ha subrayado que el contenido del mismo es "absolutamente indigno y vulnera los derechos fundamentales de las personas LGTBI que se pueden sentir consideradas como "delincuentes"
En este sentido, el organismo que defiende los derechos de los homosexuales ha recordado que este tipo de vídeos pueden generar violencia contra las personas a las que ataca.
El corto audiovisual, producido por Hispanidad.com y protagonizado por el director de la misma entidad, Eulogio López, empareja la homosexualidad (exactamente la sodomía) con la pederastia, algo que tacha de "degeneración anticristiana y, por lo tanto, inhumana".
"Al que masacre a un niño hay que masacrarle a él, ahora bien, lo mismo se podría decir de la homosexualidad: la prueba es que el 90 y tanto por ciento de casos de pedofilia son homosexuales y de práctica sodomita", llega a afirmar López en el vídeo que el OCH denuncia.
Por ahora, el Observatorio Contra la Homofobia se ha reservado el derecho de presentar una denuncia formal a la espera de que las administraciones competentes de la Generalitat actúen en consecuencia.

SINDICA DE BARCELONA IMPULSARÀ LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

Reuniò del president de l'OCH amb la Sindica de Greugues de Barcelona. A la trobada han acordat impulsar una jornada amb tots els sindics locals de Catalunya per treballar la Llei contra l'homofobia. L'OCH informarà a la Síndica dels casos d'homofobia que afectin a Barcelona ciutat.

L'HOMOFÒBIA A JUDICI A GIRONA. 12 DE FEBRER

AQUEST DIJOUS 12 DE FEBRER JUDICI PER AGRESSIONS HOMÒFOBES A UN HOME GAI A GIRONA.

-El judici es farà al jutjat d'instrucció nº 3 de Girona el pròxim 12 de febrer a les 12h.

-L'OCH hi serà present al judici

Els fets van tenir lloc el passat mes de desembre a les portes d'un supermercat de Girona i a plena llum del dia. L'agressor va increpar i agredir a la víctima al crit de "Maricón de mierda te voy a matar".
Els fets van ser denunciats davant els mossos i tramitats via penal. La víctima es va posar en contacte amb l'OCH per demanar assessorament i suport.
l'OCH va comunicar els fets alConsell Municipal LGTB de Girona i al FAGC a Girona. També es va fer arribar comunicació dels fets a l'Àrea LGTBI de Generalitat.
Les entitats de Girona han posat un advocat a disposició de la víctima i han demanat a la Generalitat i Ajuntament que d'acord amb la llei contra l'homofòbia es disposi de tots els recursos i mitjans que contempla la llei en casos d'assetjament i homofòbia.

TEXT OFICIAL RESOLUCIÓ SINDIC SOBRE TRACTAMENT REASIGNACIÓ SEXE INTERN

RESOLUCIÓ QUEIXA 4377/2014 relativa a un intern penitenciari i a la sol·licitud d'iniciar el tractament hormonal de canvi de sexe
Amb referència a la queixa 4377/2014, relativa a la possibilitat de trasllat de Mòdul i a la sol·licitud d'iniciar el tractament hormonal de canvi de sexe, us comunico que, en data 30 de desembre de 2014, el conseller de Justícia m'ha tramès l'informe elaborat pel director general de Serveis Penitenciaris.
De l'esmentat informe se'n desprenen les consideracions següents:
 La Direcció General de Serveis Penitenciaris ha concertat una visita, per aquest mes de gener, perquè sigueu atès per l'equip de l'Hospital Clínic especialitzat en el tractament de canvi de gènere, per tal d'atendre la vostra voluntat de canvi de sexe.
 Se m'informa que el motiu pel qual actualment no rebeu tractament hormonal és perquè els serveis sanitaris penitenciaris estan a l'expectativa de la valoració i de les indicacions oportunes que emetin els especialistes del Clínic, en la visita programada aquest mes de gener.
 Se m'indica que la direcció del centre s'ha interessat personalment per la vostra situació i condicions de vida, en funció de la vostra identificació de gènere. D'acord amb la vostra petició, el passat 26 de setembre vau ser traslladat al mòdul 3 del Centre Penitenciari Quatre Camins.
 Se'm comunica que sou objecte d'un seguiment específic per aquests motius i, darrerament, heu expressat la vostra voluntat de romandre en aquest mòdul, sense que s'hagin detectat ni registrat problemes de convivència amb la resta de la població interna.
 Pel que fa al vostre trasllat al Centre Penitenciari Brians 2, se m'informa que no consta que l'hagueu sol·licitat formalment, i pels canals reglamentaris. En cas que ho feu, la Junta de Tractament el valorarà oportunament.
Com a conseqüència de tot l'anterior, no aprecio cap irregularitat en l'actuació de l'Administració, motiu pel qual dono per finalitzada la meva intervenció, sense perjudici que pugueu adreçar-vos novament a aquesta institució en el cas que es produeixi qualsevol altra irregularitat.
Tot i això, he sol·licitat a la Direcció General de Serveis Penitenciaris que se m'informi de la vostra situació i condicions de vida en el termini de 6 mesos a fi de fer un seguiment del vostre cas en concret.

TEXTO OFICIAL SENTENCIA POR INSULTOS HOMÓFOBOS DE TAXISTA A PAREJA DE GAIS.

Juzgado de Instrucción N 6 Barcelona 
Juicio de Faltas 1528/2014-8 Condenatoria 
SENTENCIA PENAL N 14 
En Barcelona, a 20 de enero de 2015 
Vistos por mít Miguel Ángel Tabarés Cabezón, Magistrado-Juez del Juzgado de Instrucción N06 de Barcelona, Jos autos del Juicio de Faltas arriba identificado, en los 
Imagen 
que figuran como denunciantes y denunciados y Imagen asistido este último en juicio por la Letrada que también asistió en calidad de denunciante a resultan los siguientes 
ImagenImagenFormaImagenImagenImagenImagenANTECEDENTES DE HECHO Imagen 
Primero.- El presente juicio ha tenido por objeto el incidente acaecido el pasado 13 de octubre en la C/ Diputación de Barcelona en el que el Sr denunció al Sr  por haberle causado daños intencionados en su vehículo autotaxi y los sres ImagenImagen ydenuncian al Sr  por haberles dicho "maricones" y Imagende mierda". 
Segundo.- Calificados los anteriores hechos como falta contra las personas y contra el patrimonio se ha celebrado en el día de hoy el correspondiente juicio al que han comparecido todos los implicados. En el mismo se han celebrado las pruebas que constan el acta que levantó la Sra. Sécretario de este Juzgado, 
El Ministerio Fiscal solicitó que se condenara a  como autor de una falta de injurias recogida en el art. 620,2 CP a la pena de multa de 15 días, con una cuota diaria de 6 €, con la correspondiente responsabilidad personal subsidiaria en caso de impago, 
La representación de y  solicitó que' se condenara a  como autor de dos faltas recogidas en el art. 620,2 CP (con aplicación del art.2.4 en relación con el art.638) a la pena.de multa, por cada una, de 20 días, con una cuota diaria de 20 Imagendías, con la correspondiente responsabilidad personal subsidiaria en caso de impago, Imageny a que satisficiera -a sus representados una •indemnización de 300 €- por el miedo que pasaron en los días siguientes a los hechos, 
21 —01 —1 5 ; S :  
Imagen 
HECHOS PROBADOS 
En la tarde del pasado 13 de octubre  aparcó su autotaxj en la C/ Diputación invadiendo el carril bici, Por ese carril circulaban en Imagen aquellos momentos  Y en sendas bicicletas. Al legar a ta altura del vehículo de Domingo Fêrñández continuaron transitando por dicho carril, en el espacio que quedaba entre el bordillo y el taxi.  les llamó la atención y y  se acercaron Imagen a él. Domingo les recriminó haber golpeado su vehículo y les dijo repetidamente Imagen "sudacas de mierda" y "maricones". 
FUNDAMENTOS JURÍDICOS 
Primero.- Los hechos declarados probados son legalmente constitutivos de dos faltas de vejaciones, prevista y penada en el art, 620.2 CP, de la que es responsable en concepto de autor 
ImagenImagenImagenImagenFormaImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagen La acreditación de los hechos declarados probados viene dada por la declaración seria, clara, precisa y congruente de  y , que relatan de manera lógica y coherente como ocurrieron los hechos. Mientras .estos ocurrían pasaba por el lugar una pareja de fa guardia urbana uno de cuyos componentes ha declarado en juicio y ha relatado Que incluso delante de ellos  se dirigió a y  con los términos que se han declarado probados. 
Y son pareja y este último es de nacionalidad ecuatoriana. 
Domingo afirmó en su denunciá que  había golpeado su vehículo al pasar a su lado; en juicio afirmó que no vio ningún golpe, que solo lo escuchó.  y niegan haber tocado el vehículo de . No es posible así saber se efectivamente se produjo ese golpe -repetidos según  aunque sus resultados se presentan como una ralladura en una aleta-, quien lo pudo producir y, singularmente, si ese golpe ralladura se produjo de manera intencionada. Es por ello que procede la. absolución de , que ha comparecido a juicio denunciado por esos daños. 
Domingo reconoce que le molestó sobremanera el golpe en su vehículo y que por eso llamó "sudacas de mierda" a  y , pretendiendo que tales palabras fueran particularmente ofensivas para sus destinatarios y queriendo con ello Imagen"compensar" la ofensa —los daños en el coche- que él había recibido. Niega, por le Imagencontrario, haberse dirigido a ellos con el término de "marjcones", negando que 
Forma 
Imagen conociera la condición sexual de aquellas personas y explican Imagencómo la conoció y el momento en que se generó ese insulto: primero fue  el que se acercó a para hacerlo posteriormente . Cuando este llegó a la altura de le dirigió un gesto afectuoso a la vez que le decía "mi amor", 
2 
Imagen 0 Imagen 
gesto y palabras que Domingo pudo observar. En todo caso, ya se ha dicho, el agente de policía presente pudo escuchar ambas expresiones. 
La intención de  ha sido reconocida por él mismo: ofender. Las palabras que les dirigió son objetivamente vejatorias y singularmente adecuadas Imagenpara ofender dadas fas circunstancias personàles de aquellos a quienes se dirigen. Se pretendía ofender a TðŠ dos con palabras adecuadas para hacerlo con cada uno de ellos y ambos se sintieron ofendidos; son pues dos las infracciones cometidas. 
ImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagenImagenFormaImagenImagenImagenImagenSegundo.- Por los hechos descritos corresponde imponer a  dos penas de multa de 20 días cada una, con una cuota diaria de 6 €, con la correspondiente responsabilidad personal subsidiaria en caso de impago. Dicha pena, la más alta posible por este tipo de hechos, se justifica, de conformidad con o previsto en los arts. 50 y Š2 CPt en que los mismos resultan singularmente graves por varios motivos. En primer lugar por la voluntad del condenado que' hasta en dos ocasiones reconoció en juicio que buscó aquellos insultos que le parecía que podían hacer más daño a las personas contra las que se dirigían; ni ante la presencia policial el condenado cejó en su actitud lo que provocó que la propia policía le denunciara administrativamente también por sus palabras. En segundo lugar, por que las palabras ofensivas que les dirigió se refieren a circunstancias personales de las víctimas que en una sociedad como la nuestra han de ser singularmente protegidas: la orientación sexual y la condición de e*tranjeros. Y finalmente, porque esas palabras se profirieron a gritos, en ta vía pública, con intención evidente de humillar a sus destinatarios ante otros usuarios de la vía, cosa. que los perjudicados dicen que el condenado consiguió. 
FALLO 
Que condeno a como autor de dos faltas contra las personas a la pena de multa, por cada una de ellas, de 20 días con una cuota diaria de 6 € (DOSCIENTOS CUARENTA EUROS EN TOTAL); por cada dos cuotas que deje de satisfacer será privado un día de libertad. 
Y absuelvo a  de los hechos que dieron lugar a la formación de este expediente, 
Notifíquese informando que la presente resolución no es firme y que contra la misma podrá interponerse recurso de apelación para ante la Ilma. Audiencia Provincial de Barcelona. Para ello, en el plazo de cinco días desde la notificación de la presente, habrá de presentarse ante este Juzgado escrito en el que se expongan ordenadamente las alegaciones sobre quebrantamiento de las normas y garantías Imagen procesales, error. en la apreciación de las pruebas o infracción .de. precepto constitucional o legal en las que se base la impugnación y se fijará el domicilio para notificaciones. 
Así lo acuerdo y firmo 
3 

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016
Veure tot informe. Versio CORREGIDA

DENUNCIAR LGTBIfòbia

DENUNCIAR LGTBIfòbia
Clip de beteve/och

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"
Consulta la guia

L'ESTAT LGTBIfòbia 2015

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet
Versió oficial

Resum Any 2016 -LGTBI- OCH

CURT OCH " TOT BÉ"

CURT OCH " TOT BÉ"
CONTRA BULLYING LGTBI

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"
CONTRA BULLYING LGTBI

CARTA NEN PATEIX BULLYING

CARTA NEN PATEIX BULLYING
Denunciat per l'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH
10 DE DESEMBRE

QUE FER ENCAS BULLYING

QUE FER ENCAS BULLYING
GUIA PRÀCTICA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
Consulta ON LINE

DIADA LGTBI Ripollet

DIADA LGTBI Ripollet
VIDEO IDEMTV

LLIURES I IGUALS

LLIURES I IGUALS
Serie documental sobre llei contra lgtbifobia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia
Video Acte OCH

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
OCH VIDEO

REBUIG MASSACRE ORLANDO

REBUIG MASSACRE ORLANDO
1000 PERSONES CONTRA ODI

INFOGAI 196

INFOGAI 196
Primavera 2016

ATENCIÓ VÍCTIMA LGTBIfòbia

500 PERSONES DIEM NO BULLYING

500 PERSONES DIEM NO BULLYING
CONCENTRACIÓ DE LGTBIcat

L'Estat de l'Homofòbia a Catalunya 2014

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona
INFORME OFICIAL

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA
IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

LA TRASFÒBIA ENS MATA

LA TRASFÒBIA ENS MATA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA
10.12.2015.Presentació

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA
RIPOLLET

27 EE LGTBI

27 EE LGTBI
COMUNICAT CLOENDA

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC
RESUM JORNADES I FOTOS

1 ANY LLEI LGTBI

UN ANY LLEI CONTRA LGTBIfòbia

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
TRENCANT LA NORMA

DIA VISIBILITAT BISEXUAL

DIA VISIBILITAT BISEXUAL
23 DE SETEMBRE

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI
DIMARTS 22S. 12.30H.MONUMENT LGTBI

PER SER MEMBRE DE L'OCH

PER SER MEMBRE DE L'OCH
Col.labora amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE
Presentació a Barcelona 16 Septembre

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA
Estudi OCH

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA
Galeria fotos

RADIOGRÀFIA LGTBI+FOBIA BARCELONA

OF VIRTUAL DENÚNCIES GENERALITAT

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)
Observatori Contra l'Homofòbia

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)
OCH

Power Point OCH.

Power Point OCH.
Feina OCH, que fer agressiò,la Llei contra la lgtbi+fobia

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH
IMPLEMENTACIO LLEI

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
VIDEO CANAL 33.LATITUDS

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI
NO VOLEM PAPER MULLAT

INFO DENUNCIAR HOMOFÒBIA GENERALITAT

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

DENÚNCIA ON LINE

DENÚNCIA ON LINE
LGTBIFOBIA

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia
GUIA PRÀCTICA

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia
COM DENUNCIAR LGTBIfòbia

OCH A FACEBOOK

OCH A FACEBOOK
SEGUEIX TOTA INFORMACIÓ OCH