Observatorio Contra Homofobia pide a alcaldables más presencia LGTB en calles

Observatorio Contra Homofobia pide a alcaldables más presencia LGTB en calles

DEBAT POLITIC LGTBI BCN. DIJOUS 21 MAIG


NO VOLEM PAPER MULLAT. CONCENTRACIÓ 17 DE MAIG.

A la concentració en solidaritat mov lgtbi de Marroc

EL DIA CONTRA L'HOMOFÒBIA LA PLATAFORMA LGTBIcat ORGANITZA CONCENTRACIÓ PER DEMANAR IMPLEMENTACIÓ LLEI.
MANIFEST 17 DE MAIG 2015: DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA: "NO VOLEM PAPER MULLAT, APLICACIÓ DE LA LLEI CONTRA LA LGTBI-FÒBIA JA".
Avui, 17 de maig, es commemora el Dia Mundial contra l'Homofòbia; Avui fa exactament 25 anys que l'Organització Mundial de la Salut va treure l'homosexualitat de la llista de malalties. Avui, però, la disfòria de gènere continua essent considerada una malaltia i avui tenim més clar que mai que la lluita contra la LGTBI-fòbia ha de ser una lluita de cada dia. És per això que avui exigim la implementació de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que contempli tots els protocols, mesures, règim d'infraccions que aquesta eina legal garanteix i obliga.
Volem posar l'accent en els següents aspectes que per a nosaltres són cabdals:
-Set mesos després de la seva promulgació el grau d'implementació per part de la generalitat ha estat insuficient, amb una manca clara de voluntat política. No s'ha donat a conèixer de forma territorial i amplia al conjunt de la població.
-Set mesos després estan encara per implementar la majoria de mesures i protocols que marca la llei. A l'àmbit de la salut és on s'estaria patint la més gran mancança de desenvolupament de les accions previstes a la llei. D’altra banda el Síndic de Greuges ha resolt la primera disposició a favor d’una persona transsexual privada de llibertat per tal que pugui continuar el procés de reassignació de sexe.
-Tot i que la Generalitat considera que ja funciona el Servei d'Atenció Integral, les entitats LGTBI hem pogut comprovar que no està establert a tot el territori ni compte amb tots els professionals que caldria per poder donar aquest servei.
La formació prevista sobre la llei ha estat molt reduïda i amb poca divulgació.
Encara no s’ha fet cap campanya institucional sobre la llei.
-D'altra banda, el deure d'intervenció si que està funcionant de forma correcta i adequada. S'ha mostrat coordinació entre totes les institucions que han de garantir la llei.
-El règim d'infraccions i sancions no s'ha donat a conèixer de forma clara i amplia al col·lectiu LGTBI. La gran majoria de denúncies s'estan gestionant per part de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH). Cal establir de forma clara com funciona el procés sancionador. És important divulgar que el procés de denuncia no es judicial, sinó que és administratiu i gratuït.
No s’han desenvolupat les eines i recursos previstos a la llei sobre la prevenció de situacions de l’assetjament escolar (bullying) LGTBIfòbic així com desenvolupar protocols d’actuació davant d’aquestes situacions.
Continuem esperant també les formacions a professionals d’atenció a la gent gran LGBTI. No hem de permetre que les persones tornin a l’armari en fer-se gran a les residències per por a no tenir una bona atenció.”
Malgrat l'existència de la Llei, el col·lectiu LGTBI ha seguit patint violència i agressions per raons d'odi i discriminació
Alguns exemples que han aparegut en els darrers mesos han estat:
1. Aparició d’un joc a internet per a "matar gais"
2. Atacs a través de les xarxes socials
3. Aparició constants de diversos vídeos homòfobs amb difusió viral
4. Exaltació de l'homofòbia de la “Casa de libro” amb la venda i exhibició del llibre "Comprender y Sanar la homosexualidad"
5. Assetjament homòfob del Casal Tramuntana a un activista de la lluita antifeixista
6. Vulneració de drets fonamentals a dues lesbianes en un bar
7. Denuncies per mala praxis per reassignació de sexe a persones transsexuals
8. Acomiadament a un home gai pel seu estat serològic
9. Assetjament constant a les zones de cruissing
10. Discriminació que pateixen també les persones bisexuals a través de la seva invisibilitat
11. La vulneració de drets fonamentals i discriminació pel fet que les dones sense parella masculina i les dones lesbianes i bisexuals no tinguin accés a les tècniques de reproducció assistida a la sanitat pública, amb caràcter gratuït atemptant contra llurs drets sexuals i reproductius
12. Cal garantir també el dret d'asil polític de les persones perseguides al seu país d'origen per la seva orientació sexual i / o identitat de gènere
13. A l’àmbit de l'esport és demostra encara que la LGTB-fòbia, si no es combat, avança.
Tothom ha de lluitar decididament contra la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i l'homofòbia.
Cap agressió sense resposta. Volem els nostres drets i les nostres llibertats!
NO VOLEM PAPER MULLAT, APLICACIÓ DE LA LLEI CONTRA LA LGTBI-FÒBIA JA!

Generalitat abre una oficina virtual para presentar denuncias por homofobia

Generalitat abre una oficina virtual para presentar denuncias por homofobia

Un observatorio para luchar contra la homofobia | Gayles.tv

Un observatorio para luchar contra la homofobia | Gayles.tv

Observatorio contra la Homofobia denuncia libro de texto de ESO por homófobo

Observatorio contra la Homofobia denuncia libro de texto de ESO por homófobo

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA" video LATITUDS Canal 33


"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
DENUNCIA PER COMIAT A TREBALLADOR GAI PER ESTAT SEROLÒGIC

via cáscara amarga.
El Observatorio Contra la Homofobia (OCH), Gais Positius y CCOO apoyan la denuncia de Erik Xavier Eblana, trabajador gay de la empresa Sellbytell Singular SA en Barcelona. 
El afectado, que tenía contrato indefinido con la compañía, presentó demanda en reclamación por despido nulo por discriminación o violación de los derechos fundamentales y libertades públicas, o subsidiariamente improcedente. Lo que pide con esta denuncia es que su despido sea considerado nulo radical y pueda volver por tanto a su puesto de trabajo con todas las mismas condiciones.
Igualmente, el trabajador considera que, a la vista de todo lo que ha pasado, hay prejuicios en la compañía contra la gente gay y / o las personas con VIH.
Trabajador gay de la empresa Sellbytell Singular SA en Barcelona
Eblana atendió ayer a los medios en una rueda de prensa en el local de la OCH con la compañía de Eugeni Rodríguez, del OCH, Joaquim Roqueta, de Gais Positius, y Cándido González, delegado de CCOO. En este acto, el trabajador además de hacer público su caso ha hablado del juicio contra la empresa, que será el próximo miércoles 13 de mayo en el juzgado de lo social nº 9 de Barcelona y que confía en que ganará.
En la rueda de prensa también han hablado Rodríguez, que ha presentado el caso, Roqueta para hacer una contextualización de la situación de los trabajadores gais con VIH y González para tratar la denuncia desde el ámbito laboral.
Alrededor de esta denuncia, el presidente de Gais Positius declara que "Hoy todavía se produzca discriminaciones fruto de prejuicios y de miedos sin ningún tipo de fundamentos ni evidencia científica. El VIH no se transmite en las actividades diarias del ámbito laboral. Exigimos que se acaben estos comportamientos discriminatorios”.

JUDICI PER AGRESSIÓ HOMÒFOBA A GIRONA.

Girona, 7 may (EFE).- Piden una multa por supuesta agresión homófoba en Girona
A la vista han asistido Pau Gálvez en representación del Observatori Contra l'Homofòbia i Jordi Mota del Consell Municipal LGTBI de Girona.

--------------------------------------------------------------------------------

Girona, 7 may (EFE).- La fiscalía y la acusación particular piden una multa de entre 180 y 600 euros, por una falta de lesiones y una agresión homófoba, respectivamente, por los golpes que propinó un ciudadano marroquí a otro español en Girona en diciembre del año pasado.
Tras los hechos, ocurridos sobre las 16.00 horas del 20 de diciembre pasado a la salida del supermercado Lidl de la carretera de Barcelona de Girona, hubo un cruce de denuncias entre los dos protagonistas de los hechos.
Para la fiscalía, se trata de una falta de lesiones de la que sería el autor Mohamed J. y por la que pide una multa de un mes a 6 euros diarios, 180 euros en total.
En cambio, la acusación particular, representada por el letrado Benet Salellas, ha sostenido que se trata de una agresión homófoba y ha pedido que se aplique una agravante de discriminación por orientación sexual y que la multa sea de dos meses a 10 euros al día, 600 euros en total.
A la vista han asistido Pau Gálvez en representación del Observatori Contra l'Homofòbia i Jordi Mota del Consell Municipal LGTBI de Girona.
En la vista oral, celebrada hoy en el Juzgado de Instrucción 3 de Girona, a la que no se ha presentado Mohamed J., la víctima, Mauricio P., ha explicado que se encontraba hablando por teléfono con un amigo cuando de repente el acusado se le echó encima y empezó a golpearle mientras le gritaba: "maricón de mierda, te romperé la cara, te mataré".
La versión de la víctima ha sido corroborada por una testigo presencial, que ha relatado como "sin motivo aparente y sin mediar palabra" el acusado se echó encima de la víctima, le tiró al suelo y empezó a golpearlo con puñetazos y patadas.
También han corroborado la misma versión los dos agentes de los Mossos d'Esquadra que acudieron al incidente tras ser requeridos por Mauricio P.
No obstante, ninguno de ellos ha podido confirmar ni los insultos homófobos ni que éste fuera el móvil de la agresión.
En vista de que todas las pruebas demostraban los hechos, la fiscal lo ha calificado como una falta de lesiones y ha pedido una multa de 180 euros.
Por su parte, Salellas ha compartido casi la totalidad del relato de la fiscal, pero ha mantenido que consideraba que el móvil era homófobo porque la víctima así lo había sentido y porque considera que nadie ataca sin móvil aparente a otro gritándole solo insultos referentes a su condición sexual, si éste no es el móvil.
Tanto la fiscal como la acusación han pedido que el acusado indemnice con 245 euros a la víctima en concepto de responsabilidad civil por los daños sufridos.
El juicio ha quedado visto para sentencia y en vista de que Mohamed J. no se ha presentado y todas las pruebas practicadas corroboraban la versión de Mauricio P., éste ha quedado absuelto de la denuncia presentada contra él. EFE

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016
Veure tot informe. Versio CORREGIDA

DENUNCIAR LGTBIfòbia

DENUNCIAR LGTBIfòbia
Clip de beteve/och

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"
Consulta la guia

L'ESTAT LGTBIfòbia 2015

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet
Versió oficial

Resum Any 2016 -LGTBI- OCH

CURT OCH " TOT BÉ"

CURT OCH " TOT BÉ"
CONTRA BULLYING LGTBI

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"
CONTRA BULLYING LGTBI

CARTA NEN PATEIX BULLYING

CARTA NEN PATEIX BULLYING
Denunciat per l'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH
10 DE DESEMBRE

QUE FER ENCAS BULLYING

QUE FER ENCAS BULLYING
GUIA PRÀCTICA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
Consulta ON LINE

DIADA LGTBI Ripollet

DIADA LGTBI Ripollet
VIDEO IDEMTV

LLIURES I IGUALS

LLIURES I IGUALS
Serie documental sobre llei contra lgtbifobia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia
Video Acte OCH

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
OCH VIDEO

REBUIG MASSACRE ORLANDO

REBUIG MASSACRE ORLANDO
1000 PERSONES CONTRA ODI

INFOGAI 196

INFOGAI 196
Primavera 2016

ATENCIÓ VÍCTIMA LGTBIfòbia

500 PERSONES DIEM NO BULLYING

500 PERSONES DIEM NO BULLYING
CONCENTRACIÓ DE LGTBIcat

L'Estat de l'Homofòbia a Catalunya 2014

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona
INFORME OFICIAL

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA
IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

LA TRASFÒBIA ENS MATA

LA TRASFÒBIA ENS MATA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA
10.12.2015.Presentació

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA
RIPOLLET

27 EE LGTBI

27 EE LGTBI
COMUNICAT CLOENDA

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC
RESUM JORNADES I FOTOS

1 ANY LLEI LGTBI

UN ANY LLEI CONTRA LGTBIfòbia

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
TRENCANT LA NORMA

DIA VISIBILITAT BISEXUAL

DIA VISIBILITAT BISEXUAL
23 DE SETEMBRE

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI
DIMARTS 22S. 12.30H.MONUMENT LGTBI

PER SER MEMBRE DE L'OCH

PER SER MEMBRE DE L'OCH
Col.labora amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE
Presentació a Barcelona 16 Septembre

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA
Estudi OCH

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA
Galeria fotos

RADIOGRÀFIA LGTBI+FOBIA BARCELONA

OF VIRTUAL DENÚNCIES GENERALITAT

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)
Observatori Contra l'Homofòbia

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)
OCH

Power Point OCH.

Power Point OCH.
Feina OCH, que fer agressiò,la Llei contra la lgtbi+fobia

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH
IMPLEMENTACIO LLEI

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
VIDEO CANAL 33.LATITUDS

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI
NO VOLEM PAPER MULLAT

INFO DENUNCIAR HOMOFÒBIA GENERALITAT

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

DENÚNCIA ON LINE

DENÚNCIA ON LINE
LGTBIFOBIA

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia
GUIA PRÀCTICA

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia
COM DENUNCIAR LGTBIfòbia

OCH A FACEBOOK

OCH A FACEBOOK
SEGUEIX TOTA INFORMACIÓ OCH