#MiSangreEsLaMismaQueLaVuestra

Pedro Zerolo tendrá su propia plaza en Madrid

Pedro Zerolo tendrá su propia plaza en Madrid

El Síndic pide igualdad de acceso de las lesbianas a reproducción asistida

El Síndic pide igualdad de acceso de las lesbianas a reproducción asistida

EL CONSELL NACIONAL LGTBI EN BLOC DESAPROVA DECRET DE NOU CONSELL.

EL CONSELL NACIONAL LGTBI EN BLOC DESAPROVA DECRET DE NOU CONSELL.


-Aquesta tarde la indignació de les entitats lgtbi presents a la reunió del Consell Nacional ha estat majúscula. El govern de la Generalitat representat per la Secretaria de Família -La presidenta Neus Munte que li pertoca presidir no aparegut per estar a un acte del seu partit- Ha presentat una proposta de decret de nou CNLGTBI on les entitats tenen una representació a la permanent de 6 entre 20, és a dir l'administració en té més del doble.


 Aquesta composició ha estat immediatament denunciada per les entitats" per antidemocràtica i gens participativa".
Davant aquest greu plantejament en demanat retirada del decret i redacció d'un nou decret amb participació de les entitats i criteris participatius i d'acord amb la realitat de les entitats i el món lgtbi.
Aquesta proposta ha estat votada per totes les entitats lgtbi.
Les entitats han criticat de forma contundent la manca d'implementació de la llei.

COMPROMÍS CONTRA LA LGTBI+FÒBIA A ORDIS

A la reunió a la que s'ha incorporat l'Alcaldessa hem fet el compromís d'Ordis Contra l'Homofòbia-lgtbifobia-. Es farà formaciò, divulgació i implementació de la Llei contra la LGTBIfobia i es rebutjen els fets homòfobs.Es donarà publicitat de l'acord que s'aprovarà aquest dijous al ple Municipal.També es farà un cine forum de temàtica LGTBI a la tardor. Molt satisfets de lluitar contra la LGTBIfobia a municipis petits.
ASESINADA TRANSEXUAL EN ALICANTE.

via Informacion.es
Via Informacion.es
ULTIMA HORA. Terrible assassinat d'una trans a Alacant. L'OCH I FAGC expresem absoluta comdenna.
La Policía Nacional ha detenido a dos hombres de nacionalidad francesa, de 32 y 21 años, en relación a la muerte de una persona de nacionalidad brasileña que ha aparecido muerta esta mañana a las 9.10 horas en el interior de un edificio, en el número 19 de la avenida de la Condomina, en la playa de la Albuereta de Alicante. La víctima, una transexual de 41 años de edad, presentaba heridas en cuello y cabeza. El cadáver, que se encontraba en el perímetro del edificio, aunque fuera de un domicilio, ha sido trasladado al Instituto de Medicina Legal para ser sometido a un examen forense que aclare las causas de la muerte.

Los detenidos se encuentran en los calabozos de la comisaría provincial de la Policía Nacional a la espera de pasar a disposición judicial en los próximos días.

Taller debate sobre la ley vasca de LGTBI. A cargo de Eugeni Rodríguez del FAGC y OCH

'El nen ha perdut l'alegria' Possible cas de bullying homòfob a institut Girona.Via La Vanguardia

'El nen ha perdut l'alegria'

La memòria de l'Orgull

ACORD ENTRE PIKNIC ELECTRONIC I AGREDITS PER POSIBLE HOMOFÒBIA

Sobre el cas del possible atac homòfob al Piknic Electronik Barcelona el passat diumenge, aquí teniu el comunicat que han signat les dues parts amb la nostra mediació.
Reunits a la seu de l'Observatori contra l'Homofòbia, el 8 de juliol de 2015, la direcció de Piknic Electronik, representada per François Jozic i Loic Le Joliff el president de l'Observatori contra l'Homofòbia Eugeni Rodriguez i els senyors Ben Kinley y Mark Foy manifesten que:

François Jozic i Loic Le Joliff, en nom de la gestió de Piknic Electronik, demanen disculpes públicament per l'agressió soferta per B.K., M.F i els seus amics, diumenge passat 5 juliol 2015 a mans de membres de l'equip de seguretat de la Piknik Electronic i declaren que Piknic Electronik ha rescindit el contracte amb l'empresa de seguretat involucrada per la possible gravetat dels fets i que preveu denunciar a la mateixa.
Piknic Electronik també declara el seu total rebuig de qualsevol forma de discriminació en general i, específicament, per raons d'orientació sexual, identitat i expressió de gènere, així com qualsevol tipus de violència, i convida al col·lectiu LGTB a assistir a qualsevol dels seus events on es garantirà la seva llibertat i l'exercici dels seus drets.
Piknic Electronik, d'acord amb els perjudicats, compensarà pels danys materials soferts pels afectats.

Ben Kinley i Mark Foy agraeixen a Piknic Electronik per abordar la situació amb promptitud, imparcialitat i per emetre una sincera disculpa pel succeït, i malgrat que pensen que l'atac va ser de caire homofòbic, donen total suport a les declaracions de Piknic que diuen que aquests fets estan totalment en contra tant del que les seves festes representen com de la seva política, que defensa que tothom és benvingut. Per tant, desvinculen a Piknic Electronik de qualsevol responsabilitat sobre els fets i entenen que l'empresa de seguretat seria la única responsable.

L'Observatori contra l'Homofòbia es compromet a garantir que els acords que ambdues parts accepten es compleixen i tornarà a avaluar la situació en el termini de tres mesos

OCHinfo. TOTA L'INFORMACIÓ SOBRE LA LGTBIfòbia a CATALUNYA


-La fiscalia de delictes d'odi i discriminació porta els jutjats de Madrid la denuncia de l'OCH  sobre  el video presumptament  homòfob d'un portal ultra conservador.

-El Síndic de Greuges investigarà posible cas de bullying a una escola de Girona

-L'OCH es reunirà amb el delegat del Govern de la Generalitat a Girona i amb el fiscal de delictes d'odi i discriminació de Girona. A les reunions s'abordarà el cas de posible bullying .

-L'OCH es reunirà amb l'alcaldessa d'Ordis per tractar cas de posible homfòbia

-L'agressió contra una lesbiana a Barcelona està sent investigada pels Mossos.

-L'OCH es reuneix amb regidories LGTBI de Barcelona i Ripollet per establir convenis de col.laboració. També hem demanat realització de conveni amb la Generalitat per establir la Garantia estadística vers les denúncies i incidents homòfobs tramitats a l'empar de la Llei contra l'homofòbia.

-


LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA: DEURE D'IMPLEMENTACIÓ? Per Eugeni Rodríguez, President de l'OCH

El 2 d'octubre de 2014 s'aprovava al Parlament de Catalunya la primera llei contra la LGTBIfòbia del món. No cal recordar els intensos esforços, suor i llàgrimes que van ser necessaris per aconseguir el que volem sigui una vacuna contra una de les pitjors plagues del segle XXI, l'homofòbia.

El text aprovat consta d'un amplíssim glossari d'articles, accions, mesures i disposicions antidiscriminatòries en matèria lgtbi ho suficientment potents per poder eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. També garanteix i obliga de forma contundent el compliment de tot un seguit de normes encaminades a protegir els drets del col·lectiu
Nou mesos després de la seva aprovació l'impacte de la llei en el conjunt de la societat Catalana i en concret en la vida de les persones lgtbi no es el meu parer el que caldria esperar.


Com tota llei aprovada cal un dispositiu potent que engegui tota la maquinaria necesaria per desenvolupar-la i apropar-la els estaments encarregats de la seva implementació. Aquest dispositiu obeeix se'n's dubte a una determinada voluntat política concreta per marcar els tempus i les prioritats que facin possible el seu desplegament. Agafant com a exemple l'àmbit de l'educació podem comprovar que el coneixement del text legal per part dels destinataris naturals-El conjunt d'escoles i instituts de Catalunya- no és l'adequat , parlant clar, són moltes les professionals de l'ensenyament que diuen no tenir coneixement oficial d'aquesta llei i de tot el que implica vers el desplegament de mesures i protocols específics per establir en els diferents marcs d'actuació .


 L'OCH ha demanat repetidament a la Generalitat un pla de divulgació i formació ampli, intens, efectiu i constatable en aquest àmbit en concret, l'educació, però també en salut , reproducció assistida per dones lesbianes i bisexuals i la resta de camps d'intervenció. A l'espera de la constitució del Consell Nacional LGTBI- Previst per 9 mesos després de l'aprovació de la llei, el 20 de juliol- L'OCH demanda com ja ho va fer en el seu moment, un llibre blanc sobre el desplegament permenoritzat de la llei.

A l'àmbit del règim d'infraccions i sancions, no s'està encaixant el meu parer, la formula adequada i plausible que doti aquest instrument punitiu del seu objectiu bàsic, sancionar de forma clara les actituds i comportaments homòfobs-lgtbfòbia- i acabar amb la impunitat.


Com a elements que estan funcionant caldria destacar el Deure d'intervenció, tipificat a l'article 11 de la llei, que s'ha convertit en l'instrument més apropiat per denunciar . La divulgació ha comptat amb un anunci a TV que tot i ser un potent instrument no ha tingut l'efecte desitjat,


La formació-Que es cert que s'està donant- no arriba al conjunt dels professionals-quantitativament parlant- que caldria esperar.
L'OCH i la Plataforma LGTBI treballent de forma constant per evitar que aquesta llei quedi en Paper mullat, Aplaudim els esforços concrets en l'aplicació de la llei, però no podem estar de denunciar la seva lentitud i el meu entendre manca de voluntat política.


 L'OCH ha manifestat de forma rotunda la seva absoluta disponibilitat per realitzar els esforços que calguin per activar la llei, i també hem demanat un reconeixement oficial a la nostra tasca de seguiment en el camp de les denuncies i l'assistència i acompanyament a les víctimes.

 No volem treballar en contra de ningú, tot el contrari, volem oferir tot el nostre potencial per fer possible que aquesta vacuna, es pugui repartir per tot el territori.Tasca on els municipis tenen molt que aportar, els ajuntaments i ens locals han de jugar un paper cabdal en aquest treball d'apropar els drets i les llibertats lgtbi els seus destinataris.

 Eugeni Rodríguez, President de l'OCH

La memòria de l'Orgull

Activist Eugeni Rodríguez discusses Catalonia’s fight against homophobia. Via El Pais


Trans-Iberian

Trans-Iberian

Covering everything from the major news of the week and burning social issues, to expat living and la vida local, EL PAÍS’ team of English-language bloggers offers its opinions, observations and analysis on Spain and beyond.

Activist Eugeni Rodríguez discusses Catalonia’s fight against homophobia

Por:  04 de julio de 2015
Eugeni
Eugeni Rodríguez at the FAGC offices in Barcelona. Photo by Elisa Centurion Arriola
Spain marked 10 years of gay marriage this week, while last weekend the LGBT community took over many of the country’s city centers with Pride celebrations. The march in Barcelona — attended by the city’s mayor for the first time ever — was heaving with tourists. The city is among the top destinations for the LGBT community in Europe, while Madrid is among the continent’s unofficial gay capitals.
Outside of guaranteed sunshine and beaches, a contributor to this phenomenon is Spain’s reputation as a frontrunner for progressive LGBT legislation. After the Netherlands and Belgium, the country was the third on Earth to make gay marriage legal back in 2005, and Spain recently took first place in a poll that studied acceptance of homosexuals in 39 countries.
Modern Spain would be unrecognizable to a young Eugeni Rodríguez. Now spokesperson for Catalonia’s oldest gay rights group FAGC and President of L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Rodríguez was born in 1965 in the Franco years when homosexuality was illegal. Raised in L’Hospitalet by an impoverished family with a “very anti-gay component,” Rodríguez suffered beatings and discrimination on the streets of his working class neighborhood. He left the “entirely hostile environment” of that city at the age of 18.
While reading Foucault on an intercity train and struggling to come to terms with a traumatic adolescence, Rodríguez began formulating a personal philosophy that would lay the groundwork for a lifetime of activism.
“I promised myself I would not let anyone else be discriminated against and assaulted, I promised to defend the issue to the death,” Rodríguez tells me from FAGC’s modest offices in Gràcia, Barcelona.
Rodríguez and fellow activists were moved to set up what would later become the OCH following the murder of Sònia Rescalvo Zafra, a transgender woman who was beaten to death by neo-Nazis in Barcelona 1991. The OCH began as a FAGC initiative and later became an independent entity in 2008, chaired by Rodríguez. The organization is recognized as the driving force behind the controversial and pioneering anti-homophobia law — which enforces large fines and places the burden of proof on the defendant — that passed the Catalan Parliament last year.
Despite such efforts, LGBT related attacks are on the rise in Catalonia and Spain as a whole, suggesting a dissonance between legal, administrative and social progress with regard to LGBT rights.
FAGC3
Photo by Elisa Centurion Arriola
Referencing nationwide statistics for 2013, the Interior Ministry says the LGBT community is the minority most targeted by perpetrators of hate crimes. Forty percent of all hate crimes reported in 2013 were motivated by sexual orientation, whereas 37 percent that year were due to racial hatred. Contrast this with figures from England and Wales for 2013, where 84 percent of hate crimes were motivated by race and 10 percent sexual orientation, and numbers from the U.S. that same year where race and sexual orientation were the prime motivators in 49 percent and 20 percent respectively.
To be clear, there are no winners here (how would you like your country, more racist or more homophobic?), and comparisons between these countries must be heeded with a warning, as different criteria and definitions are employed in all three cases. Rodríguez himself has doubts over the official figures, as the OCH does not count certain victims and crimes — including exhibitionism and various sex crimes — used by the Interior Ministry in its own studies of LGBT related hate crimes.
While Rodríguez celebrates the passage of the anti-homophobia law as historic, he stresses that it runs the risk of being all but symbolic if there is not what he calls an “adequate diffusion” of its implementation on several levels. He says that many victims do not know that crimes committed against them fall under the protection of this law. Knowledge of laws, support networks and procedures appear essential to this issue. A survey of the LGBT community in Spain conducted in 2013 found that almost half of respondents had suffered some kind of homophobic abuse at one time, though only 18 percent had felt moved to report the event, with a third saying they thought such a report would prove useless.
A further concern for Rodríguez is that many departments and civil servants are unaware of the responsibilities the law requires of them.
“The law states that any public official in Catalonia has a duty to intervene in any case of discrimination and communicate it to the government,” Rodríguez said. “But what happens is that not everyone is aware of this law so it cannot be fully implemented.”
Rodríguez believes the law must be championed by an independent authority, to handle cases and get the word out there, an idea the government rejected.                              
He references a case in Girona, where a boy was told he ran “like a fag” by his gym teacher. During the ensuing investigation, it became apparent the school had not been informed that Catalonia had passed an anti-homophobia law. Rodríguez is certain this lack of communication between state-run institutions is the norm.
Rodríguez says that changing perspectives in the classroom is not as simple as slotting in a course on diversity into the curriculum.
“On school forms you had to fill out the name of your mother and father, there was no other option,” he explains. “Everything is spoken about in a certain language to reinforce this idea, in maths, science, all subjects — even a plug and socket are called ‘male and female.’”
For Rodríguez, living in a region where the legal framework is increasingly supportive of the LGBT community is a great source of pride. He has no plans to rein in the fight, however, while the standard model of binary gender identity remains deeply ingrained in Spanish society.

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016
Veure tot informe. Versio CORREGIDA

DENUNCIAR LGTBIfòbia

DENUNCIAR LGTBIfòbia
Clip de beteve/och

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"
Consulta la guia

L'ESTAT LGTBIfòbia 2015

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet
Versió oficial

Resum Any 2016 -LGTBI- OCH

CURT OCH " TOT BÉ"

CURT OCH " TOT BÉ"
CONTRA BULLYING LGTBI

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"
CONTRA BULLYING LGTBI

CARTA NEN PATEIX BULLYING

CARTA NEN PATEIX BULLYING
Denunciat per l'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH
10 DE DESEMBRE

QUE FER ENCAS BULLYING

QUE FER ENCAS BULLYING
GUIA PRÀCTICA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
Consulta ON LINE

DIADA LGTBI Ripollet

DIADA LGTBI Ripollet
VIDEO IDEMTV

LLIURES I IGUALS

LLIURES I IGUALS
Serie documental sobre llei contra lgtbifobia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia
Video Acte OCH

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
OCH VIDEO

REBUIG MASSACRE ORLANDO

REBUIG MASSACRE ORLANDO
1000 PERSONES CONTRA ODI

INFOGAI 196

INFOGAI 196
Primavera 2016

ATENCIÓ VÍCTIMA LGTBIfòbia

500 PERSONES DIEM NO BULLYING

500 PERSONES DIEM NO BULLYING
CONCENTRACIÓ DE LGTBIcat

L'Estat de l'Homofòbia a Catalunya 2014

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona
INFORME OFICIAL

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA
IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

LA TRASFÒBIA ENS MATA

LA TRASFÒBIA ENS MATA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA
10.12.2015.Presentació

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA
RIPOLLET

27 EE LGTBI

27 EE LGTBI
COMUNICAT CLOENDA

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC
RESUM JORNADES I FOTOS

1 ANY LLEI LGTBI

UN ANY LLEI CONTRA LGTBIfòbia

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
TRENCANT LA NORMA

DIA VISIBILITAT BISEXUAL

DIA VISIBILITAT BISEXUAL
23 DE SETEMBRE

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI
DIMARTS 22S. 12.30H.MONUMENT LGTBI

PER SER MEMBRE DE L'OCH

PER SER MEMBRE DE L'OCH
Col.labora amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE
Presentació a Barcelona 16 Septembre

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA
Estudi OCH

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA
Galeria fotos

RADIOGRÀFIA LGTBI+FOBIA BARCELONA

OF VIRTUAL DENÚNCIES GENERALITAT

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)
Observatori Contra l'Homofòbia

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)
OCH

Power Point OCH.

Power Point OCH.
Feina OCH, que fer agressiò,la Llei contra la lgtbi+fobia

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH
IMPLEMENTACIO LLEI

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
VIDEO CANAL 33.LATITUDS

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI
NO VOLEM PAPER MULLAT

INFO DENUNCIAR HOMOFÒBIA GENERALITAT

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

DENÚNCIA ON LINE

DENÚNCIA ON LINE
LGTBIFOBIA

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia
GUIA PRÀCTICA

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia
COM DENUNCIAR LGTBIfòbia

OCH A FACEBOOK

OCH A FACEBOOK
SEGUEIX TOTA INFORMACIÓ OCH