ALCALDE DE RIPOLLET EXIGEIX IMPLEMENTACIÓ LLEI CONTRA LGTBIFÒBIA

J M OSUNA ALCALDE RIPOLLET

L'alcalde de Ripollet també s'ha mostrat compromès amb la implementació de la Llei 11/2014 del 10 d'octubre i ha exigit a la Generalitat tots mitjans necessaris per eradicar la pandèmia, sempre d'acord amb les entitats que lluiten contra la SIDA.

LLAÇ HUMÀ CONTRA EL SIDA A RIPOLLET

30 Novembre Ajuntament Ripollet llaç humà contra el SIDA, amb col-laboració de Gais Positius 

"¡Cállate maricón, cierra el pico!" via Directa

Via Directa Ferran Domenech
Avui, a l'Audiència de Barcelona, s'ha celebrat el judici contra dos mossos d'esquadra acusats dels presumptes delictes de discriminació, atemptat contra la integritat moral, lesions i maltractament d'obra a dos homosexuals l'abril de 2007

FERRAN DOMÈNECH 26/11/2015


Els fets es remunten a l'any 2007, quan tres joves van ser presumptament agredits físicament i verbalment per la seva condició de migrants i homosexuals quan sortien d'una discoteca de la Rambla de Barcelona a les cinc del matí. Els policies processats, José Maria M. i Isabel B., sostenen que els joves van mostrar una actitud hostil i que un d'ells els va agredir. El fiscal demana dos anys i dos mesos de presó i dos anys i sis mesos d'inhabilitació pels agents. Tanmateix, no s'ha contemplat cap agreujant per discriminació homòfoba ni racial. El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, i l'advocada Laia Serra també han assistit al judici per fer seguiment d'un cas del qual ni tan sols van transcendir els fets quan va succeir.
El fiscal de
El judici, que ha quedat vist per a sentència, s'ha celebrat a la secció segona de l'Audiència de Barcelona vuit anys després dels fets. Durant la vista, s'han exposat dues versions contraposades de com va transcórrer la matinada d'aquell 14 d'abril de 2007. Segons els mossos d'esquadra imputats, adscrits a l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO), un dels joves va ser identificat a l'alçada de la plaça del Teatre de Barcelona perquè "estava consumint haixix". La mostra era tan petita que no es va poder fer cap anàlisi i, per tant, no es van obrir diligències. Poc després, segons els agents, el mateix jove s'estava fent petons amb un altre noi. Tot seguit, els dos joves haurien protagonitzat "una petita baralla" a causa del fet que un tercer jove que respon a les inicials T.P. –que acabava d'arribar a la zona– hauria agredit sexualment un dels dos joves, que es van adreçar als Mossos per interposar una denúncia. Els policies els van indicar que s'havien de dirigir a la comissaria de Nou de la Rambla. Segons la versió dels mossos, els joves anaven molt beguts i es van queixar, emprant insults, que no fessin cas de la seva denúncia. Aquest fet hauria motivat la seva identificació, tot i que un ja havia estat identificat minuts abans quan fumava haixix.

En aquest moment, un dels tres joves hauria amenaçat dient que la seva mare tenia càrrecs diplomàtics importants. Els mossos van procedir a escorcollar el noi; va ser llavors, quan s'estava efectuant l'escorcoll darrere la furgoneta, que L.N. hauria donat un cop de cap al caporal de la unitat, José Maria M., i un cop de puny a Isabel B, segons la versió policial. Tot seguit, els agents van reduir el jove i se'l van endur cap a la comissaria de les Corts, mentre els altres dos nois van continuar insultant els mossos i van colpejar el furgó que traslladava el seu company. A més, sempre segons la versió policial, els pares d'L.N. s'haurien personat a la comissaria de les Corts identificant-se com a diplomàtics. Tanmateix, la mare d'L.N. ha desmentit que ocupi cap càrrec diplomàtic.

Les mans tacades de sang
En contraposició a la versió dels policies, els joves han assegurat que acabaven de sortir de la discoteca Fellini de la Rambla, pràcticament sense haver begut alcohol ni pres drogues durant tota la nit. Llavors va ser quan, presumptament, els agents dels Mossos d'Esquadra els van identificar acusant-los de tràfic de drogues. En aquell moment, L.N. i M. no tenien la nacionalitat espanyola. Segons expliquen, van ser insultats per la doble condició de migrants i d'homosexuals amb expressions com "¡Cállate maricón, cierra el pico!" o "Vuelve a tu país". Responent la pregunta del fiscal sobre si havien agredit verbalment els joves, ambdós policies han coincidit a negar-ho esgrimint, amb paraules idèntiques: "No ho faria mai, tinc moltes amistats homosexuals".
Un dels jov
No ha quedat clar com és que els mossos sabien que eren homosexuals, ja que L.N. ha negat que anteriorment s'estiguessin fent petons, tal com indica la versió policial, ni que hi hagués cap altre indici. També ha negat que el tercer noi els agredís sexualment, fet que hauria motivat la identificació, segons la versió policial. L.N. ha denunciat que, durant l'escorcoll darrere el furgó, va patir agressions físiques i verbals: cops de puny i contusions que coincideixen amb les seqüeles descrites a l'informe mèdic posterior. T.P., un dels tres joves identificats, ha afirmat que va veure com un dels mossos es va netejar la sang que tenia a les mans, suposadament d'una de les víctimes, amb una tovallola.

Sobre les presumptes agressions d'L.N als policies, el metge forense ha testificat que no hi ha cap evidència que les suposades seqüeles dels agents tinguessin el seu origen en una agressió d'L.N. durant l'escorcoll, ja que aquestes es fonamentaven exclusivament en el dolor –un fet subjectiu– que van expressar els agents. Per contra, les que denuncia L.N sí que coincideixen amb l'informe mèdic i, per tant, podrien haver estat provocades per una actuació policial desmesurada.

Primeros pasos para una ley estatal contra la LGTBIfobia | LaColumna.cat

Primeros pasos para una ley estatal contra la LGTBIfobia | LaColumna.cat

SERIE DOCUMENTAL SOBRE LA LLEI CONTRA LA LGTBIFÒBIA. "LLIURES I IGUALS" per XIP/TV

Caratula del capitol "Una llei pionera" 


fes clip a l'enllaç per veure 7 capitols sobre diferents aspectes de la llei contra la lgtbifòbia

LLIURES I IGUALS. LLEI CONTRA LGTBIFÒBIA

“LEYES CONTRA LA LGTBIFOBIA , NUEVAS HERRAMIENTAS CONTRA LA IMPUNIDAD. Por Eugeni Rodríguez, Portavoz del FAGC.

“LEYES CONTRA LA LGTBIFOBIA , NUEVAS HERRAMIENTAS  CONTRA LA IMPUNIDAD.


Enseñanzas de la ley Catalana.”

 Por Eugeni Rodríguez, Portavoz del FAGC. Ponencia presentada en los 27 EE LGTBI.Sitges 2015

-El 2 de octubre de 2014 Catalunya se convertía en el primer país del mundo en aprobar una ley integral contra la LGTBIFOBIA. En concreto la ley 11/2014 de 10 de octubre lleva como título “Ley para garantizar los derechos de lesbianas, gais, bisexuales, transgéneros e intersexuales y para erradicar la homofobia, la bifobia y la transfobia”.
 Una ley pionera que de alguna forma ponía fin a la impunidad milenaria contra las discriminaciones que hemos sido objeto a lo largo de la historia el colectivo de personas lgtbi. Llegar hasta el texto definitivo de este nuevo marco legal no fue como podemos  imaginar nada fácil.
Durante todo el proceso de elaboración y discusión de los artículos y contenidos que tenía que contemplar la ley, hubo desacuerdos, tensiones, presiones y muchos golpes en la mesa. Desde un primer momento las entidades impulsoras de la ley teníamos muy claro que partíamos de un texto consensuado por la gran mayoría del movimiento lgtbi de Catalunya que no podía ser descafeinado en el proceso parlamentario.
 Sin duda alguna  la unidad mostrada por las entidades  impulsoras de la ley hizo posible conseguir una herramienta legal sin recortes ni desnaturalizada de sus objetivos centrales. Teníamos muy claro que tenía que ser una ley absolutamente garantista de todos nuestros  derechos y de carácter punitivo ante las vulneraciones o discriminaciones de las que somos objeto en los diferentes ámbitos de la vida
. Sobre todo el carácter sancionador de la ley se convirtió desde el primer momento de su puesta en discusión con las fuerzas parlamentarias en todo un caballo de Troya. La ley Catalana llegaba al Parlament de Catalunya fruto del trabajo absolutamente unitario de las entidades organizadas en torno a la Plataforma LGTBIcat.
Esta unión posibilitó el compromiso de diferentes partidos políticos (PSC, ERC, ICV EUIA Y CUP) que firmaron un documento por el cual se comprometían a presentar el texto en el Parlament  y defenderlo siempre de acuerdo con los impulsores de la ley y evitando rebajas de contenido. El gran problema y quebradero de cabeza seria la falta de los votos necesarios para su aprobación sin el concurso del PP y sobre todo de la coalición gubernamental, CIU.
 La gran mayoría de energías y horas de y horas de discusión vendrían dadas por la falta de voluntad política de CIU para hacer posible una herramienta de tales dimensiones y consecuencias. Para CIU y PP el gran obstáculo era el carácter punitivo de la ley. El capítulo referente al Régimen de infracciones y sanciones se convirtió en el punto de desacuerdo central a la hora de consensuar el texto legal.
La  negativa a que la ley contemplara un dispositivo sancionador propio ante las conductas por lgtbifobia llevaría a argumentos falaces del tipo que ya existían los mecanismos necesarios en el ordenamiento jurídico para hacer frente a la transfobia, bifobia y homofobia. De alguna manera se quería evitar poner sobre la mesa la ineficacia de los mecanismos  hasta ese momento existentes para hacer frente a las agresiones al colectivo lgtbi. El recurrente argumento de que se tiene que legislar de forma generalista y para toda la sociedad sin entrar en particularismos precisaba ser desmontado para la consecución de nuestros objetivos. De esta manera fue necesario precisar como la violencia que sufrimos se ejerce de forma específica contra nosotros y para mayor inri la mayoría de las veces se banaliza y frivoliza.
El itinerario de la ley hasta su aprobación definitiva transcurrió como estamos viendo por los intentos del gobierno por desactivar su componente punitivo. Al final se logró mantener un potente  régimen de sanciones e infracciones  que por el contrario no cuenta con el correspondiente organismo independiente para su ejecución.
Organismo que tendría que obedecer a una lógica por la cual garantiza el total y efectivo despliegue de la ley y de todos los mecanismos necesarios para implementar las medidas y acciones previstas. Un organismo independiente del gobierno que le permita instar a la administración a su debido cumplimiento y en su caso apercibimiento ante la no ejecución de sus mandatos.
ENSEÑANZAS LEY CATALANA.
. La experiencia de la ley 11/2014 de 10 de octubre nos lleva a postular, un año después de su falta efectiva de implementación, por toda una serie de aspectos imprescindibles a la hora de plantearse la elaboración de una ley de estas características.
En primer término hay que tener muy claro la necesidad imperiosa que el texto legal cuente con el máximo de apoyo y unidad  del movimiento lgtbi , evitando posibles presiones partidistas que pudieran pervertir su contenido y significación política.
Es necesario elaborar una ley que responda a las necesidades revindicadas por las entidades que trabajan el día a día de los derechos y libertades del colectivo lgtbi . Apostar desde el primer momento por una ley integral para todo nuestro colectivo en el que se recojan absolutamente todos nuestros derechos y las medidas y protocolos necesarios para hacerlos factibles.
La ley ha de contar con un dispositivo que facilite el control cara a la administración sobre el grado de implementación y cumplimiento de la misma. En este aspecto es vital incluir la figura del defensor del pueblo como garante del cumplimiento del articulado de la ley.

Una vez aprobada la ley hemos de ser conscientes que es preciso que la administración elabore reglamentos para el adecuado funcionamiento de los mecanismos previstos. Sobre todo hay que tener en cuenta la correcta y efectiva aplicación del régimen de infracciones y sanciones.
Las leyes contra la LGTBIfobia, han de suponer y están suponiendo un cambio de paradigma en el imaginario colectivo y en concreto en el de las personas lgtbi. Hemos pasado de contemplar cómo le pueden decir a un niño en el patio del colegio “Maricón de mierda “ sin que pasara nada, a que ahora le podamos decir al niño que el “malo” es quien le insulta.
Las leyes por sí solas no adquieren significación política sin la presión y la vigilancia constante de las entendidades lgtbi,  hemos de ser la máquina que haga mover todas las estructuras que sean precisas para poder erradicar de forma total la bifobia, lesbofobia, transfobia y homofobia.
 Tendremos que combinar la implantación de leyes con la reivindicación constante ante la vulneración de nuestros derechos y libertades. Reivindicaciones que tendrán que pasar desde la movilización en la calle a distintas expresiones que visibilicen en todo momento nuestro papel de activistas que luchamos por la plena y absoluta igualdad sin discriminaciones.
Las leyes tampoco han de hacernos olvidar nuestros anhelos por transformar el actual modelo de sociedad patriarcal y capitalista, sin duda es preciso aunar esfuerzos por derribar las opresiones a las que estamos constantemente expuestas.
Para concluir, añadir que con independencia de grado de efectividad que puedan desarrollar las leyes que proponemos, hemos generado un cambio brutal en la lucha por la erradicación de la lgtbifobia, batalla que ha de ir unida como siempre a nuestro carácter transgresor e inconformista.


Eugeni Rodríguez, Portavoz del FAGC.

Condemnen a tres anys de presó un bloguer per difondre idees xenòfobes

Condemnen a tres anys de presó un bloguer per difondre idees xenòfobes

LOS 27 EE LGTBI DE SITGES APOSTEN PER POLÍTIQUES CONTUNDENTS CONTRA LA LGTBIFÒBIA

Eduard Sanchez-Pascuala del FAGC a cloenda 27 EE LGTBI
Primeros pasos hacia una ley estatal contra la LGTBIfobia

El colectivo LGTBI, reunido en los 27 Encuentros Estatales en Sitges, ha mostrado una clara voluntad de elaborar y promover una ley a nivel estatal que persiga la discriminación por orientación sexual, identidad o expresión de género. A lo largo de la serie de ponencias, debates y talleres que han tenido lugar durante este fin de semana los participantes señalaron mayoritariamente la necesidad de disponer de una legislación de este tipo que proteja a todos, más allá de las normativas territoriales.
Según lo acontecido en estos encuentros, la Ley Contra la Homofobia catalana se postula como un claro referente a la hora de elaborar el posible texto legal. Además, señalaron la importancia de que esta nueva ley proteja también de manera específica los derechos de las personas transexuales, que actualmente sufren una gran desprotección.

La importancia de la salud
Manifestació lgtbi a Sitges  27EE LGTBI
Los representantes de las entidades de todo el estado español aprovecharon esta cita para exponer sus problemáticas intrínsecas y poner en común posibles soluciones. La posibilidad de elaborar una ley estatal contra la LGTBIfobia fue un punto central, pero ni mucho menos el único que se trató durante estas jornadas.
El otro gran tema que se trató durante los Encuentros Estatales LGTBI fue el de la discriminación del colectivo en el ámbito de la salud. Destacaron en este ámbito las malas prácticas referentes al VIH y la imposibilidad de acceder a través del sistema público de salud a la reproducción asistida por parte de parejas homoparentales o mujeres solteras.
Para acabar con estas discriminaciones, la apuesta es por una formación eficiente del personal sanitario que evite estigmatizaciones y discriminaciones, así como garantizar el acceso de cualquier persona a los tratamientos de reproducción asistida a través de la sanidad pública.
Ofrena floral al monument contra l'homofòbia de Sitges
Otro punto importante que se discutió en Sitges fue la importancia de la visibilización de los grandes olvidados del movimiento LGTBI, como los transexuales y bisexuales.
SE PIDE PUBLICAMENTE QUE SE DESTINE POR PARTE DEL ESTADO EL 1% DEL PRESUPUESTO QUE SE INGRESA A LA IGLESIA CATÓLICA A LA LUCHA CONTRA LA LGTBIFOBIA
Foto familia 27 EE LGTBI

APOYO A MOVILIZACIONES DEL 1 DE DICIEMBRE DIA DE LUCHA CONTRA EL SIDA

NUESTRO TOTAL RECHAZO A LA PROHIBICIÓN DE DAR SANGRE A LAS PERSONAS LGTBI

Consiguen que Salud reconozca la transexualidad de su hijaEl Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) y el Observatorio contra la Homofobia (OCH) han valorado que "la Generalitat cumpla con su deber de implementar la ley contra la LGTBIfobia".
Según el presidente del OCH, Eugeni Rodríguez, «este cambio de actitud de obedece a un mandato legal que la Generalitat está obligada a desarrollar».
«Aplaudimos que la menor pueda vivir de acuerdo con su género de forma oficial y animamos al gobierno catalán a continuar implementando la ley un año después de su promulgación y que lo haga de acuerdo con las entidades LGTBI», ha añadido Rodríguez.

Una estudiante de Olot pide la opción 'otros' en la clasificación por género

Una estudiante de Olot pide la opción 'otros' en la clasificación por género

Un estudiant d'Olot reclama que no l'obliguin a triar entre ser home o dona. Via NacióLaGarrotxa.cat

És la primera persona a l'Estat espanyol que fa la petició formal d'incloure la casella "Altres" als formularis oficials, emparant-se en la llei contra l'homofòbia de Catalunya


, Olot | Actualitzat el 10/11/201

Un estudiant de l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot demana al departament d'Ensenyament que apliqui d'una vegada per totes la llei contra l'homofòbia. En concret, vol que es desenvolupi l'article 23 de la llei, que recull que "en les administracions públiques de Catalunya, especialment en l'àmbit educatiu i universitari, s'han d'establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i anomenades d'acord amb el gènere amb què s'identifiquen". 

Quan aquesta persona, que prefereix no revelar la seva identitat, va formalitzar la inscripció a un cicle de grau superior va trobar que havia d'escollir entre dues caselles: home i dona. "Jo personalment no encaixava en cap d'aquests rols de gènere, ni home ni dona", explica aNacióLaGarrotxa

Emparant-se en la llei aprovada l'octubre de l'any passat, va sol·licitar que al formulari hi hagués una tercera casella anomenada altres. La secretaria de l'Escola d'Art va fer les gestions pertinents, però en tractar-se d'un paper oficial del departament d'Ensenyament no el podia modificar. Tot i així, la direcció del centre li ha promès que mirarà d'incloure la casella en el formulari d'inscripció del curs vinent. 

Primera petició formal a l'Estat

Aquest jove estudiant d'Olot és el primer cas a Catalunya i Espanya que reclama, basant-se en la llei, que s'inclogui la casella altres als formularis oficials. "Com el meu hi ha d'haver molts més casos però segur que no han trobat la forma de batallar-ho", explica l'afectat. 

L'Observatori Contra l'Homofòbia ja ha demanat a la Generalitat que desenvolupi l'article 23 de la llei contra l'homofòbia, perquè les persones puguin identificar-se també amb el gènere altres. El seu president, Eugeni Rodríguez, es veu a venir que "serà una lluita llarga". Tot i així, reconeix a aquest diari que és un primer pas que "per primer cop a la història de Catalunya i l'Estat espanyol es demani això formalment". 

Si la Generalitat no pren mesures per arreglar-ho, l'Observatori no descarta dur el cas al Síndic de Greuges o a la fiscalia. Eugeni Rodríguez explica que el desenvolupament de la llei contra l'homofòbia s'està fent molt lentament i encara queda per redactar la majoria dels reglaments que es deriven dels articles aprovats pel Parlament.

Un any en vigor de la llei contra l'homofòbia

La llei, pionera a l'Estat, es va aprovar ara fa un any amb els vots a favor de CDC, ERC, PSC, C'S, ICV i la CUP. El PP hi va votar en contra del PP i els diputats d'UDC també van votar contrari en els articles referents al règim sancionador.
 

El 8 % de las denuncias por LGTBIfobia en Cataluña son casos de 'bullying'

El 8 % de las denuncias por LGTBIfobia en Cataluña son casos de 'bullying'

Presentació de les 27es trobades estatals LGTBI

27 EE LGTBI El 8 % de las denuncias por LGTBIfobia en Cataluña son casos de 'bullying'

El 8 % de las denuncias por LGTBIfobia en Cataluña son casos de 'bullying'

FAGC 40 ANYS DE LLUITA. VIDEO idem tv

Observatorio contra Homofobia denuncia venta de libro con contenido homófobo

Observatorio contra Homofobia denuncia venta de libro con contenido homófobo

DENUNCIA D'ACATHI I OCH A SÍNDIC FARIA POSSIBLE REASIGNACIÓ SEXE A DONA TRANSSEXUAL

El Síndic insta a operar a una transexual que espera hace 6 años cambiar de sexo.
-L'OCH i l'Oficina d'Atenció a la Víctima de lgtbifobia, valorem molt positivament aquesta resolució del Síndic que estableix criteris clars per les llistes d'espera en casos de resignació de sexe. Aquesta resolució ha estat possible gràcies a la feina d'ACATHI i l'OCH, que vam presentar una denuncia davant la Sindicatura de Greuges. La denuncia estava motivada per la denegació de l'operació a V,G que amb aquesta resolució hauria de poder realitzar la seva reasignació, Estarem vigilants per aconseguir l'objectiu final que es que V.G pugui realitzar la seva reasignació de sexe,
Barcelona, 3 nov (EFE).- El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha pedido al departamento de Salud que reconsidere su denegación de hacerle una vaginoplastia (cambio de sexo) a V.G.G., una transexual a la que prescribieron esta intervención hace 6 años y a la que sacaron de la lista de espera porque acabó cumpliendo 50 años.
V.G.G estaba desde 2009 en lista de espera del Hospital Clínic para someterse a una vaginoplastia que le prescribió la Unidad de Trastornos de Identidad de Género (UTIG) de este hospital, pero en marzo de este año recibió una llamada en la que le informaron de que la excluían de la lista porque ya había cumplido 50 años de edad.
Ante esta situación, la Asociación Catalana para la Integración de Homosexuales, Bisexuales y Transexuales Inmigrantes (ACATHI) y el Observatorio contra la Homofobia presentaron una queja al Síndic.
El Departamento de Salud arguyó que la reasignación de sexo no está incluida en el cartera de servicios del Servicio Nacional de Salud, aunque reconoció que Cataluña dispone de la UTIG del Hospital Clínic como centro de referencia para tratamiento psicológico, médico y un programa quirúrgico de reasignación de sexo.
Para poderse incorporar al programa quirúrgico, la persona tiene que haber sido atendida en la unidad un mínimo de dos años, ser mayor de edad y llevar doce meses de tratamiento hormonal.
A V.G.G. le diagnosticaron en esta unidad un trastorno de identidad de género de hombre a mujer "de baja intensidad", la derivaron al servicio de endocrinología para iniciar tratamiento hormonal cruzado de feminizacion y la incluyeron en 2009 en la lista de espera para vaginoplastia.
Desde 2009 realizó 35 visitas a la UTIG y siguió todo el protocolo, incluidos informes para cambiar el DNI, tratamientos hormonales y una valoración en el servicio de otorrinolaringología para cambiar el tono demasiado masculino de su voz.
Sin embargo, este año le comunicaron que quedaba excluida de la lista de espera porque, entre otras cosas, "no presenta un evidente grado de malestar y aversión por los propios genitales masculinos" y porque no tiene "las condiciones físicas (edad, estado físico...) que garanticen el resultado esperado después de la vaginoplastia".
Tras estudiar el caso, el Síndic considera que aunque el cambio de sexo no esté incluido en la cartera de servicios del Servicio Nacional de la Salud, si que lo ofrece el Servicio Catalán de la Salud como "prestación complementaria" que puede ofrecer una CCAA.
Además, el Síndic reprocha que en los seis años de visitas al Hospital Clínic nunca se le hubiese cuestionado su inclusión en la lista de espera y valora que si en 2009 la consideraron apta para operarse de vaginoplastia sólo ha cambiado en 2015 su edad.
"Se desconoce cual es la edad de corte y cual es el estado físico o la posible patología que presenta actualmente la interesada, que no la presentaba hace seis años", ha razonado el Síndic.
Según Ribó, es habitual que "el largo tiempo que un paciente ha tenido que esperar para que le intervengan juegue en contra suya de manera que al final ha supuesto su exclusión".
El Síndic hace notar en su resolución, a la que ha tenido acceso Efe, "la paradoja que se produce cuando se exige al paciente un requisito de edad que se cumple inicialmente, pero que se deja de cumplir en un momento determinado porque ha ido pasando el tiempo y la administración no ha podido ofrecer en tiempo la prestación".
"El paso del tiempo no es imputable al paciente", alega el Síndic, que no entiende que hace seis años V.G.G, fuera "apta" para someterse al cambio de sexo y ahora Salud diga que no.
Ribó ha sugerido a Salud que se asegure de la idoneidad de los candidatos antes de incluirlos en listas de espera y le ha pedido que "revise de nuevo" el caso de V.G.G. y "valore la posibilidad de que se pueda someter a la intervención quirúrgica de vaginoplastia que le prescribieron hace seis años".
También pide que informe a los pacientes "con claridad" sobre los criterios de inclusión en las listas de espera, de "cómo se miden estos criterios y la afectación que puede tener el paso del tiempo".
Igualmente, sugiere "revisar los criterios específicos de inclusión en la lista de espera para reasignación de sexo en la UTIG, a los efectos de concretarlos tanto como sea posible". EFED

FAGC. 40 ANYS TRENCANT LA NORMA. PER CARME PORTA

FAGC 40 anys trencant la norma. Carme Porta.
Emotiu article de Carme Porta sobre els 40 anys del Front d'Alliberament Gai de Catalunya - FAGC.
Moltes gràcies per aquesta preciosa felicitació i per tot el reconeixement. Continuarem treballant per un pais lliure de lgtbi+fòbia,
FAGC 40 ANYS TRENCANT LA NORMA. Carme Porta.
Quan estimar una persona del mateix sexe
El 1975 el FAGC lluitava per la derogació de la Llei de Perillositat social, que va seguir en vigor encara fins al 1995 en què fou completament derogada, tot i que va ser el 1977 que es van derogar els articles referents als actes de les persones homosexuals i el 1989 els d’escandol públic.
encara era delicte va néixer el Front d’Alliberament Gai de Catalunya. Primer des de la clandestinitat i després, de la mort del dictador, un poc més obertament es va anar organitzant el moviment LGTB, a l’entorn del FAGC
El FAGC, en aquests 40 anys, no ha estat només una entitat sinó l’eix vertebrador de la lluita del moviment LGTB. Des de la seva creació ha recollit les reivindicacions fonamentals, els seus lemes “Estima com vulguis” “Trenquem la norma” o “La teva por és la seeva força” han estat lemes acollits per tot el moviment i que formen part de la nostra història com a col·lectiu.
El FAGC fa 40 anys, no és un aniversari qualsevol, és un aniversari del que formen part aquells joves, avui ja grans, que recorden les primeres pases. Del que formem part els i les adultes, llavors molt joves, que hem crescut amb el seu discurs i les seves movilitzacions. Del que formen part aquells i aquelles joves d’avui que segueixen lluitant pel dret a ser visibles i a estimar sense discriminacions, pel dret a viure en una societat sense LGTBfòbia.
El FAGC fa 40 anys i nosaltres felicitem, aplaudim, ens emocionem i donem suport… a la seva història, les seves propostes i el seu futur. Per molts anys!

TIANA IMPLEMENTARÀ LA LLEI CONTRA LA LGTBI+FÒBIA

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE TIANA DISCUTEIX AQUEST DIMARTS IMPLEMENTAR LA LLEI CONTRA LA LGTBI+FÒBIA.
-La moció neix d'una proposta de l'OCH que s'està discutint i aprovant a diferents consistoris de Catalunya.
-Per primer a Catalunya cop tots els grups municipals en bloc presentan una moció per implementar la llei 11/2014.
-La moció ha estat impulsada pel regidor de la CUP Àlex Rosa.
-Un representatnt del FAGC I OCH intervidrà al ple.
+ info http://lalocal.tianat.cat/mocio-en-bloc-tiana-pel-complime…/

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016
Veure tot informe. Versio CORREGIDA

DENUNCIAR LGTBIfòbia

DENUNCIAR LGTBIfòbia
Clip de beteve/och

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"
Consulta la guia

L'ESTAT LGTBIfòbia 2015

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet
Versió oficial

Resum Any 2016 -LGTBI- OCH

CURT OCH " TOT BÉ"

CURT OCH " TOT BÉ"
CONTRA BULLYING LGTBI

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"
CONTRA BULLYING LGTBI

CARTA NEN PATEIX BULLYING

CARTA NEN PATEIX BULLYING
Denunciat per l'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH
10 DE DESEMBRE

QUE FER ENCAS BULLYING

QUE FER ENCAS BULLYING
GUIA PRÀCTICA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
Consulta ON LINE

DIADA LGTBI Ripollet

DIADA LGTBI Ripollet
VIDEO IDEMTV

LLIURES I IGUALS

LLIURES I IGUALS
Serie documental sobre llei contra lgtbifobia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia
Video Acte OCH

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
OCH VIDEO

REBUIG MASSACRE ORLANDO

REBUIG MASSACRE ORLANDO
1000 PERSONES CONTRA ODI

INFOGAI 196

INFOGAI 196
Primavera 2016

ATENCIÓ VÍCTIMA LGTBIfòbia

500 PERSONES DIEM NO BULLYING

500 PERSONES DIEM NO BULLYING
CONCENTRACIÓ DE LGTBIcat

L'Estat de l'Homofòbia a Catalunya 2014

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona
INFORME OFICIAL

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA
IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

LA TRASFÒBIA ENS MATA

LA TRASFÒBIA ENS MATA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA
10.12.2015.Presentació

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA
RIPOLLET

27 EE LGTBI

27 EE LGTBI
COMUNICAT CLOENDA

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC
RESUM JORNADES I FOTOS

1 ANY LLEI LGTBI

UN ANY LLEI CONTRA LGTBIfòbia

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
TRENCANT LA NORMA

DIA VISIBILITAT BISEXUAL

DIA VISIBILITAT BISEXUAL
23 DE SETEMBRE

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI
DIMARTS 22S. 12.30H.MONUMENT LGTBI

PER SER MEMBRE DE L'OCH

PER SER MEMBRE DE L'OCH
Col.labora amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE
Presentació a Barcelona 16 Septembre

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA
Estudi OCH

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA
Galeria fotos

RADIOGRÀFIA LGTBI+FOBIA BARCELONA

OF VIRTUAL DENÚNCIES GENERALITAT

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)
Observatori Contra l'Homofòbia

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)
OCH

Power Point OCH.

Power Point OCH.
Feina OCH, que fer agressiò,la Llei contra la lgtbi+fobia

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH
IMPLEMENTACIO LLEI

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
VIDEO CANAL 33.LATITUDS

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI
NO VOLEM PAPER MULLAT

INFO DENUNCIAR HOMOFÒBIA GENERALITAT

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

DENÚNCIA ON LINE

DENÚNCIA ON LINE
LGTBIFOBIA

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia
GUIA PRÀCTICA

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia
COM DENUNCIAR LGTBIfòbia

OCH A FACEBOOK

OCH A FACEBOOK
SEGUEIX TOTA INFORMACIÓ OCH