Más de 500 personas se manifiestan contra la "lgtbifobia" en las escuelas. Via EFE/La Vanguardia

FOTO SANDRA LÁZARO

Barcelona, 27 ene (EFE).- Más de 500 personas han participado en una manifestación convocada por la Plataforma LGTBI Cat, el Observatorio Contra la Homofobia y Chrysallis, en la que han exigido a la administración catalana una implementación efectiva del protocolo contra la "lgtbifobia" en las escuelas.
El presidente del Observatorio contra la Homofobia y Portavoz del Frente
de Liberación Gay de Cataluña (FAGC), Eugeni Rodríguez, ha reclamado una reunión con la consellera de Bienestar Social, Dolors Bassa, con el fin de establecer el protocolo contra el acoso homófobo en las escuelas.
Durante la manifestación en la Plaza Sant Jaume, Rodríguez ha señalado la gravedad de los insultos hacia el colectivo LGTBI: "Cada vez que al oír 'maricón de mierda' miramos hacia otro lado, estamos potenciando un discurso de odio".
Los organizadores han apuntado que en 2015 hubo 115 denuncias por "lgtbifobia" en Cataluña, la mayoría por agresiones, vejaciones, vulneración de los derechos sexuales y reproductivos, el acoso en las redes sociales y el "bullying" o acoso escolar.
Rodríguez ha reclamado también establecer "inmediatamente" un presupuesto para una ley "que ha estado 16 meses en el cajón", hecho que ha atribuido a la "falta de voluntad política del anterior gobierno" de la Generalitat liderado por CiU.
El acto ha contado con la presencia de la Federación de Asociaciones Padres y Madres de Cataluña (FAPAC) y de la Confederación General del Trabajo (CGT).
Miembros de la Plataforma LGTBI Cat también han intervenido en el acto junto a la integrante de la Plataforma Lesbicat Elena Longares.
Una mujer transexual, Verónica, ha denunciado en la manifestación que aún no ha podido hacerse la reasignación de sexo: "He encontrado más transfobia en las administraciones públicas que en la calle".
El Presidente de la asociación 'Gais Positius', Joaquim Roqueta, ha apuntado que las necesidades sanitarias de las personas con VIH son diferentes, y ha instado ha desplegar la ley contra la "lgtbifobia".
En representación de la Asociación de familias de menores transexuales Chrysallis, varios niños han leído el artículo 12.6 de la ley contra la "lgtbifobia", que tiene como finalidad "velar por la concienciación y la prevención de la violencia por razón de orientación sexual, identitaria de género, o expresión de género".
La escritora Isabel Clara Simó y el cantante Gerard Quintana han leído el manifiesto de los convocantes, junto a la intervención de secretaria de la Asociación de Transexuales de Cataluña, Joana López.
Al finalizar el acto los asistentes han guardado un minuto de silencio en recuerdo a Alan, el menor transexual de 17 años que se suicidó por el acoso homófobo que sufría en la escuela. EFE

El col·lectiu LGTBI fa una crida a la comunitat educativa a concentrar-se aquest dimecres contra l’assetjament

El col·lectiu LGTBI fa una crida a la comunitat educativa a concentrar-se aquest dimecres contra l’assetjament: La Plataforma LGTBIcat convoca una manifestació dimecres a les 19 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar qualsevol tipus d'assetjament escolar, però en especial el que pren formes d'homofòbia o transfòbia

STOP TRANSFÒBIA


ATUREM BULLYING PER LGTBIFOBIA. IMPLEMENTEM LLEI LGTBI


Ivan Vagina - Soy maricón 2015 Video del Invierno sensual

'Tenim una molt bona Llei de Drets de les persones LGTBI però no s'ha volgut aplicar'

'Tenim una molt bona Llei de Drets de les persones LGTBI però no s'ha volgut aplicar': Fa 18 mesos que es va aprovar la Llei de Drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i intersexuals, però les entitats que representen aquests col·lectius es queixen que gairebé no s'ha desplegat. L'any passat, l'Observatori contra l'homofòbia va registrar 112 denúncies, però la Generalitat no ha sancionat ningú. En parlem amb Eugeni Rodríguez, president d'aquesta organització.

CONCENTRACIÓ "ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA.IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI" 27 GENER 19H

Concentració organitzada per La Plataforma LGTBIcat
" Aturem Bullying per LGTBIfòbia. Implementem Llei LGTBI "
27 Gener 19h Plç Sant Jaume de BCN.

 s'han demanat protocols d'actuació davant l'assetjament escolar els menors lgtbi, polítiques contundents en la prevenció del VIH/SIDA, nova direcció en les polítiques LGTBI de la Generalitat que és tradueixi en mesures pro actives a l'aplicació de la llei 11/2014.
Protocols adecuats a la realitat dels menors transsexuals i eradicació de la transfòbia, homofòbia i bifòbia.
Implementar la part punitiva i sancionadora de la llei, i aprovar decret del Consell Nacional LGTBI d'acord amb les entitats
Hem recordat la necessitat de garantir els drets sexuals i reproductius de les persones lgtbi, fer efectiva recomanació del Síndic en el sentit de fer resignació de sexe a Veronika i posar fi a la discriminació de dones lesbianes i bisexuals a l'hora de poder gaudir de la reproducció assistida

ATUREM EL BULLYING PER LGTBIFÒBIA.

EXIGIM IMPLEMENTACIÓ EFECTIVA I RIGUROSA ART 12 DE LA LLEI CONTRA LA LGTBIFÒBIA.

Observatori Contra l'Homofòbia. ATUREM BULLYING LGTBIFÒBIA
ART 12 LLEI

1. Als efectes d’aquesta llei, s’entén per coeducació l’acció educativa que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de qualsevol mena de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 2. D’acord amb aquest principi de coeducació, s’ha de vetllar perquè la diversitat sexual i afectiva, la identitat de gènere i els diferents models de família siguin respectats en els diferents àmbits educatius.

 3. El principi de coeducació s’ha d’incorporar als plans d’acció tutorial i als plans i reglaments de convivència dels centres educatius

. 4. Els continguts dels materials escolars, educatius i formatius, en qualsevol format, i el llenguatge que s’hi empri han de tenir en compte la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere i evitar qualsevol mena de discriminació per aquest motiu.

 5. El respecte a la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere i als principis d’aquesta llei ha d’ésser efectiu en tot el sistema educatiu, en els centres i entitats de formació, en l’educació d’adults, en la formació de mares i pares, en les activitats esportives escolars i en les activitats de lleure infantil i juvenil.

 6. S’ha de vetllar per la conscienciació i la prevenció de la violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i oferir mecanismes als centres perquè detectin situacions de discriminació o exclusió de qualsevol persona per les dites raons. En aquest sentit, s’ha de promoure el desplegament efectiu de plans de convivència amb un èmfasi especial en les mesures de prevenció i d’actuació contra l’assetjament de què poden ésser objecte les persones LGBTI en el medi escolar.

 7. L’Administració de la Generalitat, per mitjà del departament competent en matèria d’educació, ha de garantir el desplegament del que estableix aquest article i ha de vetllar perquè les escoles, els instituts i els altres centres educatius constitueixin un entorn amable per a la diversitat sexual i afectiva en què els alumnes i els professors puguin viure d’una manera natural llur orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i es contribueixi així a la creació de models positius per a la comunitat educativa.

'Caso Alan': Munté niega tener el plan 'antibullying' que recibió antes del suicidio del menor

'Caso Alan': Munté niega tener el plan 'antibullying' que recibió antes del suicidio del menor

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016
Veure tot informe. Versio CORREGIDA

DENUNCIAR LGTBIfòbia

DENUNCIAR LGTBIfòbia
Clip de beteve/och

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"
Consulta la guia

L'ESTAT LGTBIfòbia 2015

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet
Versió oficial

Resum Any 2016 -LGTBI- OCH

CURT OCH " TOT BÉ"

CURT OCH " TOT BÉ"
CONTRA BULLYING LGTBI

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"
CONTRA BULLYING LGTBI

CARTA NEN PATEIX BULLYING

CARTA NEN PATEIX BULLYING
Denunciat per l'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH
10 DE DESEMBRE

QUE FER ENCAS BULLYING

QUE FER ENCAS BULLYING
GUIA PRÀCTICA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
Consulta ON LINE

DIADA LGTBI Ripollet

DIADA LGTBI Ripollet
VIDEO IDEMTV

LLIURES I IGUALS

LLIURES I IGUALS
Serie documental sobre llei contra lgtbifobia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia
Video Acte OCH

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
OCH VIDEO

REBUIG MASSACRE ORLANDO

REBUIG MASSACRE ORLANDO
1000 PERSONES CONTRA ODI

INFOGAI 196

INFOGAI 196
Primavera 2016

ATENCIÓ VÍCTIMA LGTBIfòbia

500 PERSONES DIEM NO BULLYING

500 PERSONES DIEM NO BULLYING
CONCENTRACIÓ DE LGTBIcat

L'Estat de l'Homofòbia a Catalunya 2014

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona
INFORME OFICIAL

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA
IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

LA TRASFÒBIA ENS MATA

LA TRASFÒBIA ENS MATA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA
10.12.2015.Presentació

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA
RIPOLLET

27 EE LGTBI

27 EE LGTBI
COMUNICAT CLOENDA

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC
RESUM JORNADES I FOTOS

1 ANY LLEI LGTBI

UN ANY LLEI CONTRA LGTBIfòbia

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
TRENCANT LA NORMA

DIA VISIBILITAT BISEXUAL

DIA VISIBILITAT BISEXUAL
23 DE SETEMBRE

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI
DIMARTS 22S. 12.30H.MONUMENT LGTBI

PER SER MEMBRE DE L'OCH

PER SER MEMBRE DE L'OCH
Col.labora amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE
Presentació a Barcelona 16 Septembre

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA
Estudi OCH

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA
Galeria fotos

RADIOGRÀFIA LGTBI+FOBIA BARCELONA

OF VIRTUAL DENÚNCIES GENERALITAT

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)
Observatori Contra l'Homofòbia

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)
OCH

Power Point OCH.

Power Point OCH.
Feina OCH, que fer agressiò,la Llei contra la lgtbi+fobia

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH
IMPLEMENTACIO LLEI

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
VIDEO CANAL 33.LATITUDS

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI
NO VOLEM PAPER MULLAT

INFO DENUNCIAR HOMOFÒBIA GENERALITAT

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

DENÚNCIA ON LINE

DENÚNCIA ON LINE
LGTBIFOBIA

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia
GUIA PRÀCTICA

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia
COM DENUNCIAR LGTBIfòbia

OCH A FACEBOOK

OCH A FACEBOOK
SEGUEIX TOTA INFORMACIÓ OCH