Dret al propi cos, lluitant contra la LGTBIfòbia.Pau Galvez, President del FAGC

Dret al propi cos, lluitant contra la LGTBIfòbia

29.06.2016 | 09:41

Enguany farà 41 anys del naixement del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC). Una organització que va néixer dins dels corrents revolucionaris del Moviment LGTBI de finals dels 60, i que no plantejaven poder integrar els dissidents dins de la societat, sinó que denunciaven aquesta mateixa societat, com a malalta, i per tant, lluitaven per transformar-la.
En aquella època es denunciaven les batudes policials contra els locals d'ambient, les lleis que ens perseguien i les agressions a lesbianes, gais i transsexuals (d'altres comunitats eren encara massa invisibles). 41 anys després la lluita del moviment ha aconseguit una situació més favorable a les comunitats LGTBI, hem tingut avenços socials i legals. Però aquest mateixos avenços han pogut emmirallar més d'un i més d'una. Però la realitat és que no som en el millor dels mons possibles, encara queda molt camí, i no cal oblidar que el nostre entorn és una molt petita porció del món.
L'heteropatriarcat (sistema sociopolític en què el gènere masculí i l'heterosexualitat tenen supremacia sobre altres gèneres i sobre altres orientacions sexuals), de forma més brutal o subtil, continua sent fonament de les nostres societats. La LGTBIfòbia com un dels corol·laris d'aquest heteropatriarcat continua sent també una realitat en tots els àmbits de la societat. La nostra lluita ha aconseguit que la poguem combatre, guanyar-li batalles i fer-la recular en alguns entorns, però encara no hem guanyat la guerra.

Aquests dies el brutal assassinat de 50 persones dins d'un local d'ambient LGTBI, a la ciutat d'Orlado, ens recorda que els crims LGTBIfòbics continuen sent una realitat. Però precisament aquesta tragèdia no ens ha de fer recular o amagar-nos, això seria el seu èxit, hem de continuar sent visibles i pot ser fer el que més odien, continuar estimant-nos, fem ben visibles les nostres 1.000 formes d'estimar, de gaudir i d'expressar les nostres identitats.
Però, si bé cal denunciar el crim d'odi directe, també és important que assenyalem i acusem els inspiradors d'aquests crims, ja sigui disfressats d'ideologies polítiques o de religions fanàtiques. Des de les corrents feixistes o estalinistes, a qualsevol tipus de fonamentalisme religiós, són aquests els conreadors de l'odi que esperen els fruits en forma de crims d'odi.
Des de les lleis homòfobes russes incitadores d'atacs LGTBIfòbics, a les fàtues homòfobes dels fonamentalistes islàmics, a la crida de pena de mort contra els homosexuals feta per un sacerdot catòlic d'Itàlia, o el més proper discurs LGTBIfòbic del bisbe Cañizares, han de ser denunciats com actes criminals.
També volem advertir que la nostra lluita contra la LGTBIfòbia mai ens portarà a fer costat a les hipòcrites campanyes de sectors conservadors (i feixistes) contra la població musulmana. La islamofòbia està sent utilitzada per aquells que fa quatre dies ens condemnaven, i que ara sota l'excusa de defensar els drets de les comunitats LGTBI volen criminalitzar tota la població musulmana i atiar campanyes antiimmigrants. Mai la discriminació d'un col·lectiu, utilitzat com a cap de turc, ha portat la llibertat a ningú.
Aquest any, en la Diada per l'Alliberament LGTBI, hem tornar a a recuperar un lema ja antic, el Dret al propi cos, sigui quina sigui la identitat d'aquest cos, sigui quina sigui la forma de desig d'aquest cos, sigui quina sigui l'orientació sexual d'aquest cos. El nostre cos no pot ser manat per l'heteropatriarcat. També recuperem, transformat, l'antic lema de Lluita contra l'homofòbia, incorporant tota la nova visibilització de les comunitats LGTBI.
Per això cridem ben fort aquest any: Dret al propi cos, lluitant contra la LGTBIfòbia.

POSSIBLE CAS BULLYING A GIRONA

L’OCH ha fet públic un nou cas d’assetjament per LGTBIfòbia. Es tracta d’un menor de 9 anys que durant diversos mesos del curs escolar que ara ha finalitzat “ha patit insults i inclòs agressions físiques”, segons indica Eugeni Rodríguez. El president de l'OCH assegura que el cas es va detectar a través dels dibuixos de l’infant “que he pogut veure, i es podia llegir 'si us plau ajudeu-me'”. El cas, que no va ser detectat pels docents, va arribar a l’OCH gràcies a la denúncia dels pares del menor.
Per evitar situacions com aquestes Rodríguez insisteix amb la formació de tots els membres de la comunitat educativa “per saber llegir i detectar quan un nen està demanant auxili”.
El cas ja s’ha comunicat a la direcció general d’Igualtat, “que està obligat a actuar”, i al departament d’Ensenyament. Des de l’OCH es demana a l’administració catalana que aquesta denúncia “s’investigui de forma acurada per evitar nous casos com el de l’Alan”, un jove transsexual de 17 anys veí de Rubí que es va suïcidar en patir assetjament escolar.

LA MANIFESTACIÓ-CU28J- PER L'ALLIBERAMENT LGTBI DE RIPOLLET DEMANDA CONTUNDÈNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia

Èxit total de la jornada ‪#‎DiadaLGTBIRipo‬ i de la manifestació descentralitzada a Ripollet de la Comissió Unitària 28 de Juny
‪#‎28j‬ a #DiadaLGTBIRipo per una sexualitat lliure!
 


Tot i la inclemència del temps que va fer variar i suspendre algunes de les activitats, gran èxit de la #DiadaLGTBIRipo.
La benvinguda a les entitats feta per l'alcalde i regidor de polítiques LGTBI ha estat un acte molt emotiu amb el reconeixement dels activistes del grup Lesbians and Gays Support the Miners, que la pelicula PRIDE ha fet rememorar, la solidaritat d'aquest grup en suport a la lluita dels miners galesos encontra del govern de la Tacher. En l'acte també va participar la directora de polítiques LGTB de la Generalitat @MireiaMata_DGI. També van participar el grup Colors de Ponent de Lleida, i és va presentar l'informe sobre le LGTBIfòbia 2015 de l'OCH.

A la diada van participar la xarxa de municipis lgtbi, amb regidores de Sta Coloma de Gramanet,Montcada i Reixac i l'alcalde de Cerdanyola.També va participar la diputada de CUP CC Pilar Castillejos
La manifestació festiva va recórrer el centre de Ripollet i es va rubricar la jornada amb una festa per l'alliberament LGTBI.

Eugeni Rodríguez: 'És un assassinat d'odi terrible, el més gran que ha patit la comunitat LGBT'

Eugeni Rodríguez: 'És un assassinat d'odi terrible, el més gran que ha patit la comunitat LGBT': Parlem amb Eugeni Rodríguez, portaveu FAGC i president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, de l'atemptat en una discoteca d'Orlando. A la taula d'actualitat participen José Antich, Neus Tomás i Txell Ortiz.

MANIFEST LGTBIcat REBUIG MASSACRE PER LGTBIfòbia ORLANDO

Ens trobem a la Plaça St. Jaume de Barcelona convocadesper la Plataforma LGTBIcat per mostrar el nostre més absolut rebuig a la massacre per LGTBIfòbia d’Orlando.
Aquests terribles fets constitueixen un horrible crim d’odi que ens interpel·la a totes les persones i institucions que lluitem per una societat on poder viure en llibertat i on exercir el nostre dret a estimar com vulguem.
Avui per damunt de tot és un dia per mostrar el nostre condol als familiar s i amics i amigues de les víctimes i donar tot el suport a la comunitat LGTBI d’Orlando.


A Catalunya ens hem dotat d’una eina molt important i pionera al mon, la Llei contra la LGTBIfòbia marc legal que cal que esdevingui en un potent instrument contra la Bifòbia, Transfòbia i Homofòbia.
El moviment LGTBI català continuarem sortint al carrer i treballant com ho hem fet sempre per la consecució d’un món sense odi, d’un món sense LGTBIfòbia. D’un món on totes sense cap mena de distinció puguem viure la nostra afectivitat-sexualitat de forma lliure i sense pors.

Eugeni Rodríguez: 'És un assassinat d'odi terrible, el més gran que ha patit la comunitat LGBT'

Eugeni Rodríguez: 'És un assassinat d'odi terrible, el més gran que ha patit la comunitat LGBT': Parlem amb Eugeni Rodríguez, portaveu FAGC i president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, de l'atemptat en una discoteca d'Orlando. A la taula d'actualitat participen José Antich, Neus Tomás i Txell Ortiz.

Condemna en silenci a Sant Jaume a l'atac homòfob d'Orlando | BTVNOTICIES.cat

Condemna en silenci a Sant Jaume a l'atac homòfob d'Orlando | BTVNOTICIES.cat: En l'acte, a més de ciutadans anònims, hi han participat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i una àmplia...

Plataforma LGTBI condena el mayor atentado homófobo de la historia reciente

Barcelona, 12 jun (EFE).- La Plataforma LGTBI de Cataluña ha condenado esta 
tarde el tiroteo perpetrado en un club homosexual nocturno en Orlando (Florida), que ha causado al menos 50 muertos y 53 heridos y que ha calificado como "el mayor atentado homófobo de la historia reciente".
En declaraciones a Efe, el activista por los derechos del colectivo LGTBI Eugeni Rodríguez, presidente del Observatorio contra la Homofobia, ha mostrado su solidaridad con las víctimas y con sus familias y su total estupor ante unos hechos que constituyen "el mayor atentado homófobo no ya de EEUU, sino de toda la historia reciente".
La Plataforma LGTBI, que agrupa diversas entidades y organizaciones que luchan por los derechos de este colectivo, ha convocado una manifestación de repulsa para mañana a las 20.00 horas en la plaza Sant Jaume de Barcelona.
Por su parte, el veterano activista Jordi Petit, que durante años fue la cara visible en Cataluña de la lucha contra la homofobia, ha lamentado en un comunicado los hechos de Orlando, que constituyen, ha dicho, la mayor matanza de gais y lesbianas "desde los tiempos del Holocausto nazi".
Petit, Creu de Sant Jordi en 2008, ha señalado que, ante "esta tremenda masacre, la sociedad debe apostar por el laicismo, por la lucha contra la apología de cualquier tipo de odio y por el respeto a la diversidad sexo-afectiva", y ha destacado que "los valores de la convivencia y de la diversidad son fundamentales para cohesionar una sociedad plural y cambiante como la nuestra". EFE

El fiscal pide 39 años para dos acusados de descuartizar a un hombre por ser gay

El fiscal pide 39 años para dos acusados de descuartizar a un hombre por ser gay: Los hechos ocurrieron tras una fiesta en Gandía en la que la víctima trató de mantener relaciones sexuales con los agresores. El ministerio público considera la agravante de discriminación por identidad sexual y la atenuante de embriaguez.
...

El fiscal pide 39 años para dos acusados de descuartizar a un hombre por ser gay

El fiscal pide 39 años para dos acusados de descuartizar a un hombre por ser gay: Los hechos ocurrieron tras una fiesta en Gandía en la que la víctima trató de mantener relaciones sexuales con los agresores. El ministerio público considera la agravante de discriminación por identidad sexual y la atenuante de embriaguez.
...

Resum de l'Acte Central de l'Observatori 17M 2015

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016

Estat LGTBI-FÒBIA a Catalunya 2016
Veure tot informe. Versio CORREGIDA

DENUNCIAR LGTBIfòbia

DENUNCIAR LGTBIfòbia
Clip de beteve/och

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"

"diversitat afectiva, sexual i de gènere"
Consulta la guia

L'ESTAT LGTBIfòbia 2015

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet

Estudi Bullying LGTBIfòbia L'Hospitalet
Versió oficial

Resum Any 2016 -LGTBI- OCH

CURT OCH " TOT BÉ"

CURT OCH " TOT BÉ"
CONTRA BULLYING LGTBI

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"

CLIP OCH " LES PARAULES FEREIXEN"
CONTRA BULLYING LGTBI

CARTA NEN PATEIX BULLYING

CARTA NEN PATEIX BULLYING
Denunciat per l'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH

ANIVERSARI DE L'OCH
10 DE DESEMBRE

QUE FER ENCAS BULLYING

QUE FER ENCAS BULLYING
GUIA PRÀCTICA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
Consulta ON LINE

DIADA LGTBI Ripollet

DIADA LGTBI Ripollet
VIDEO IDEMTV

LLIURES I IGUALS

LLIURES I IGUALS
Serie documental sobre llei contra lgtbifobia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia

DEFENSEM VÍCTIMA LGTBIfòbia
Video Acte OCH

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
OCH VIDEO

REBUIG MASSACRE ORLANDO

REBUIG MASSACRE ORLANDO
1000 PERSONES CONTRA ODI

INFOGAI 196

INFOGAI 196
Primavera 2016

ATENCIÓ VÍCTIMA LGTBIfòbia

500 PERSONES DIEM NO BULLYING

500 PERSONES DIEM NO BULLYING
CONCENTRACIÓ DE LGTBIcat

L'Estat de l'Homofòbia a Catalunya 2014

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona

Estat de la LGTBIFÒBIA a Barcelona
INFORME OFICIAL

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA

ATUREM BULLYING PER LGTBIFÒBIA
IMPLEMENTACIÓ LLEI LGTBI

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

SÍNDIC INICIA INVESTIGACIÓ

LA TRASFÒBIA ENS MATA

LA TRASFÒBIA ENS MATA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA

ATENCIÓ VÍCTIMA HOMOFÒBIA
10.12.2015.Presentació

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA

LLAÇ HUMÀ CONTRA LA SIDA
RIPOLLET

27 EE LGTBI

27 EE LGTBI
COMUNICAT CLOENDA

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC
RESUM JORNADES I FOTOS

1 ANY LLEI LGTBI

UN ANY LLEI CONTRA LGTBIfòbia

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
TRENCANT LA NORMA

DIA VISIBILITAT BISEXUAL

DIA VISIBILITAT BISEXUAL
23 DE SETEMBRE

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI

COMPROMÍS IMPLEMENTAR LLEI LGTBI
DIMARTS 22S. 12.30H.MONUMENT LGTBI

PER SER MEMBRE DE L'OCH

PER SER MEMBRE DE L'OCH
Col.labora amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE

EL DIARIO DEL CHE GAY ENCHILE
Presentació a Barcelona 16 Septembre

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA

RADIOGRAFIA LESBOFÒBIA A CATALUNYA
Estudi OCH

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA

L'HOMOFÒBIA NO FA GRÀCIA
Galeria fotos

RADIOGRÀFIA LGTBI+FOBIA BARCELONA

OF VIRTUAL DENÚNCIES GENERALITAT

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)

COM TREBALLA L'OCH (gaylestv)
Observatori Contra l'Homofòbia

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)

COM DENUNCIAR LGTBIfòbia (idemtv)
OCH

Power Point OCH.

Power Point OCH.
Feina OCH, que fer agressiò,la Llei contra la lgtbi+fobia

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH

ENTREVISTA EUGENI RODRÍGUEZ . OCH
IMPLEMENTACIO LLEI

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "

"LA LLUITA CONTRA L'HOMOFÒBIA "
VIDEO CANAL 33.LATITUDS

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI

VIDEO IMPLEMENTACIÓ LLEI
NO VOLEM PAPER MULLAT

INFO DENUNCIAR HOMOFÒBIA GENERALITAT

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

Mapa contra lgtbifobia estat espanyol

DENÚNCIA ON LINE

DENÚNCIA ON LINE
LGTBIFOBIA

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia

INFO LLEI CONTRA LGTBIfòbia
GUIA PRÀCTICA

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia

DENUNCIAR PER LLEI CONTRA LGTBIfòbia
COM DENUNCIAR LGTBIfòbia

OCH A FACEBOOK

OCH A FACEBOOK
SEGUEIX TOTA INFORMACIÓ OCH